Ξεκινησαν οι εργασιες αλλαγης ασφαλτοταπητα στην Υψηλαντου

Με το ξήλωμα της ασφάλτου κατά μήκος του ρεύματος εισόδου στην πόλη

Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου οι εργασίες για την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στην πλευρά του ρεύματος εισόδου στην πόλη από τα Δυτικά στην οδό Υψηλάντου, δηλαδή στο τμήμα του δρόμου που ξεκινάει από τις γέφυρες και καταλήγει στα φανάρια του ΙΚΑ.
 
Η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί μια χρόνια δέσμευση του Δήμου, με το έργο για τις παρεμβάσεις σε αυτή και άλλες οδούς να κατακυρώνεται από τον Μάρτιο.
 
Πρόκειται για έργο που είχε προϋπολογισμό ύψους 300.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με ποσοστό έκπτωσης κοντά στο 45%, και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς Υψηλάντου, Ν. Πλαστήρα, Λαέρτου και Ζυμβρακάκη.
 
Την Τετάρτη λοιπόν ξεκίνησε η αποξήλωση του υπάρχοντος οδοστρώματος από ειδικό μηχάνημα, το οποίο κάνει την εργασία κατά μήκος του δρόμου, ξεκινώντας από την πλευρά όπου πάρκαραν τα αυτοκίνητα.
 
Ελπίδα των διερχόμενων και των περίοικων πάντως είναι πως η ασφαλτόστρωση του δρόμου θα γίνει σύντομα, ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην Λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Cosmopolis, όταν για μεγάλο διάστημα ο δρόμος παρέμενε χωρίς ασφαλτοτάπητα.

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις του έργου

Αντίστοιχη παρέμβαση προβλέπεται να γίνει επί της οδού Ν. Πλαστήρα, από το ύψος του προσκοπισμού έως τη σιδηροδρομική διάβαση της παλιάς οδού Ξάνθης. Στην οδό Λαέρτου, που βρίσκεται πίσω από το δικαστικό μέγαρο, προβλέπεται να γίνει η ασφαλτόστρωση της διάνοιξης που καταλήγει στην διασταύρωση των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Εγνατίας.
 
Τέλος, στην οδό Ζυμβρακάκη και συγκεκριμένα από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κουρτίδη μέχρι την είσοδο του 5ου δημοτικού σχολείου, προβλέπεται να κατασκευαστούν πεζοδρόμια ένθεν κακείθεν του οδοστρώματος. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.