Ξεκινησαν οι επισκεψεις του Γιωργου Μανανα στους φορεις της πολης

Πρώτος σταθμός το γραφείο της Μητρόπολης και το Δημαρχείο Κομοτηνής - Δηλώνει έτοιμος για τις Εθνικές Εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν
Επίσημη επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Μανανάς, στο πλαίσιο των ευρύτερων επισκέψεων σε φορείς και απλούς πολίτες.
 
Πρώτος σταθμός του κ. Μανανά ήταν τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, συγχαίροντας τον για τις δράσεις του, μεταφέροντας παράλληλα χαιρετισμούς από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Φώφη Γεννηματά. Επίσης αποκάλυψε πως είναι στο πρόγραμμα της κ. Γεννηματά η επίσκεψη στην περιοχή μας. «Η σχέση κοινωνίας και εκκλησίας είναι πάντα άρρηκτη. Τόσα χρόνια λειτουργεί πετυχημένα και εσείς καταφέρνετε με τις δράσεις σας να διατηρείτε τον κόσμο κοντά στην εκκλησία. Εμείς είμαστε κοντά στο έργο σας, το οποίο δεν είναι μόνο πνευματικό» ήταν τα λόγια του κ. Μανανά απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο.
 
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ κατευθύνθηκε σε γνώριμους τόπους και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Κομοτηνής, όπου πριν τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλά πρόσωπα, με τα οποία συνεργάστηκε κατά το παρελθόν από το πόστο του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Πετρίδη συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών της Κομοτηνής.

Γιώργος Μανανάς «Χρέος μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά»

Αναφορικά με την επιστροφή του στο Δημαρχείο Κομοτηνής, έστω και από άλλο πόστο ο κ. Μανανάς εμφανίστηκε συγκινημένος διότι «είναι ένας οικείος χώρος εδώ,  καθώς μετά από μακρά αυτοδιοικητική πορεία, ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα». Σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης, ο κ. Μανανάς αποκάλυψε πως αντικείμενο της κουβέντας αποτέλεσε η πορεία και τα προβλήματα του τόπου αλλά και ο καινούριος νόμος του Κλεισθένη, τονίζοντας πως θα βρίσκεται δίπλα στους τοπικούς άρχοντες της πόλης και της Περιφέρειας για να προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα κοινό μέλλον, το οποίο «θα είναι καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας».

«Πανεπιστήμιο η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση»

Τα οφέλη που αποκόμισε από την ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση ανέλυσε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., κάνοντας παράλληλα μία σύντομη αναδρομή στα χρόνια παρουσίας του σε διάφορα πόστα του Δήμου Κομοτηνής. «Υπηρέτησα τον Δήμο της πόλης μου για 17 χρόνια παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο» είπε αρχικά και συμπλήρωσε τους λόγους που ενεπλάκη με τα κοινά «η ενασχόληση με την πολιτική είναι μικρόβιο. Είχα ενασχόληση από μικρός με τα κοινά και όλα αυτά με έδωσαν το ερέθισμα να ασχοληθώ με την πολιτική σκηνή του τόπου. Ήμουν πάντα ένα πολιτικοποιημένο άτομο. Η αυτοδιοίκηση για μένα ήταν ένα μεγάλο  πανεπιστήμιο. Το ταξίδι με έκανε σοφότερο. Στις άλλες χώρες αυτά που έμαθα, διδάσκονται στο πανεπιστήμιο. Γνώρισα σπουδαίες προσωπικότητες και για μένα αυτά με έχουν κάνει άλλο άνθρωπο».

«Οι φετινές βουλευτικές εκλογές σηματοδοτούν εξελίξεις σε μία κρίσιμη εποχή»

Παράλληλα, ο κ. Μανανάς αιτιολόγησε την απόφαση του να ριχτεί στη μάχη των Εθνικών Εκλογών. «Είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνω ως βουλευτής, γνωρίζοντας καλά πως οι φετινές εκλογές σηματοδοτούν εξελίξεις σε μία δύσκολη εποχή» είπε χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς για το αν επιθυμεί να γίνουν Εθνικές εκλογές παράλληλα με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Μανανάς εξέφρασε την επιθυμία του να γίνουν σε άλλη ημερομηνία αιτιολογώντας πως ο κόσμος έχει βομβαρδιστεί από πολλούς υποψηφίους ήδη και είναι μπερδεμένος, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στις κάλπες. «Οι εκλογές είναι καλύτερο να γίνουν σε διαφορετική ημερομηνία αλλά είναι θέμα κυβερνητικό» είπε ο κ. Μανανάς και δήλωσε έτοιμος για αυτές. «Εγώ είμαι έτοιμος, το κλίμα είναι θετικό ενώ έχω ξεκινήσει επαφές και έχω κάνει τους πυρήνες μου. Σαν ΚΙΝ.ΑΛ έχουμε συνέδριο που θα φέρουν εξελίξεις. Θα κάνουμε έναν αγώνα, ο καθένας από όποιο μετερίζι βρίσκεται με στόχο το όφελος των πολιτών μέσα από συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.