Ξεκινησαν οι δειγματολογικοι ελεγχοι στο Αγιασμα

Το καλό παράδειγμα έδωσε ο δήμαρχος Ιάσμου Ο. Μουμίν

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων καραντίνας στον οικισμό Αγιάσματος του Δήμου Ιασμού, εξαιτίας των 5 νέων κρουσμάτων που ανιχνεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν, κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν στην περιοχή για εκτεταμένους ελέγχους Covid 19.

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ αρχικά ήταν να πραγματοποιήσει ελέγχους στο Αγροτικό Ιατρείο στον Ασώματο, αλλά μεταφέρθηκε στον οικισμό Αγιάσματος λόγω των έκτακτων μέτρων. Σήμερα μόνο οι κάτοικοι του Αγιάσματος θα υποβληθούν σε εξετάσεις για κορωνοϊό, ενώ θα υπάρξει καινούργια ανακοίνωση για το πότε θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου Ιάσμου.

Επιπλέον στον οικισμό παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Κώστας Βενετίδης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Αμέτ Ιμπράμ. Ο κ. Τσαλικίδης ενημέρωσε ότι «η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα , όπως συμβαίνει καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας».

Ήδη από το πρωί, εμφανίστηκαν οι πρώτοι κάτοικοι του Αγιάσματος έξω από το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του οικισμού, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το καλό παράδειγμα έδωσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος έκανε πρώτος το τεστ Covid 19 και καλεί όλους τους κατοίκους Αγιάσματος να εξεταστούν στο πλαίσιο της ατομικής τους ευθύνης.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ο. Μουμίν και του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τσαλικίδη:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.