Ξεκινησαν, με ολες τις προφυλαξεις, τη λειτουργια τους τα γυμναστηρια της Ροδοπης

Άρχισαν να επιστρέφουν και οι πολίτες σταδιακά στα γυμναστήρια

Με όλες τις προφυλάξεις ξεκίνησαν την Δευτέρα τη λειτουργία τους και τα γυμναστήρια της Ροδόπης, με τα μέλη τους να ξεκινούν και αυτά την σταδιακή επιστροφή τους σε αυτά, παρόλο που υπάρχουν περιορισμοί για τον αριθμό τους.

Τα γυμναστήρια της Ροδόπης άνοιξαν λοιπόν κανονικά, και τηρούν όλες τις οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, τόσο για τον αριθμό των παρευρισκόμενων, που καθορίζεται από τα τετραγωνικά του κάθε γυμναστηρίου, ενώ έχουν φροντίσει ότι η απόσταση ανάμεσα στα όργανα, θα είναι 2 μέτρα, προχωρώντας όπου χρειαστεί, όπως για παράδειγμα στους διαδρόμους, είτε σε αφαίρεση ή, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν είναι δυνατό, σε κλείσιμό τους ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

Ο κάθε αθλούμενος ενημερώνει προηγουμένως τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου ότι θα πάει για προπόνηση, ενώ έχουν αναρτηθεί, στην είσοδο και σε εμφανή σημεία εσωτερικά του γυμναστηρίου, οδηγίες που αφορούν στους κανόνες αναπνευστικής υγιεινής στην εφαρμογή της υγιεινής των χεριών στα συμβατά συμπτώματα για COVID-19 λοίμωξη.

Η είσοδος των αθλουμένων γίνεται όχι μόνο με προσυνεννόηση, αλλά και πρέπει να γίνεται καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) καθώς και του είδους και της διάρκειας της άσκησης.

Στους χώρους του γυμναστηρίου υπάρχει πρόβλεψη για επάρκεια υγειονομικού υλικού, αντισηπτικά, χειρουργικές μάσκες καθώς και γάντια, ενώ γίνεται καθαρισμός /απολύμανση των οργάνων με καθαριστικό/απολυμαντικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μετά από κάθε χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει απαγορευτεί η χρήση μηχανημάτων αυτόματων πωλήσεων και διατίθεται μόνο εμφιαλωμένο νερό, ενώ για το προσωπικό είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εργασίας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους αθλούμενους

Φυσικά πέρα από τους όρους για τα γυμναστήρια, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγίες και προς τους αθλούμενους, τις οποίες επίσης έχουν αναρτημένα τα γυμναστήρια.

Έτσι προτείνεται η μετακίνηση με τα πόδια ή προσωπικό μεταφορικό μέσο, η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή/και πλύσιμο των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής, η εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης, η χρήση προσωπικών ειδών υγιεινής και το πλύσιμο των ρούχων, πετσετών που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό, σε υψηλή θερμοκρασία (60 Cο).

Τονίζεται δε πως θα πρέπει να υπάρξει αποφυγή της γυμναστικής σε κλειστό χώρο, την τρέχουσα φάση της επιδημίας, εάν το άτομο ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.