Ξεκινησαν επιτελους οι εργασιες για το Οικοτουριστικο Παρκο Φαναριου

Κατεδαφίστηκε το παλιό κτίριο της ακτής και προετοιμάζεται η είσοδος

Προχωρά, σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Κάμπινγκ Φαναρίου, με γοργούς ρυθμούς το έργο ΕΣΠΑ για το Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου, δίπλα από το Κάμπινγκ.
 
Να θυμίσουμε πως το έργο, το οποίο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης δεκαεπτά μήνες, έχει ενταχθεί εδώ και καιρό στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όμως οι εργασίες είχαν καθυστερήσει σημαντικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και ανησυχίες ότι δεν θα προλάβει να κατασκευαστεί.
 

Το έργο έχει τρείς ενότητες. Αντικείμενο της Ενότητας Α αποτελεί το έργο της αξιοποίησης οικοπέδου, σχεδόν τριγωνικού σχήματος, βορείως της εκτάσεως του Camping. Στην έκταση αυτή δημιουργείται κτίριο υποδοχής και ενημέρωσης του οικοτουριστικού πάρκου, υποσταθμός της ΔΕΗ, παιδική χαρά, φυτεύσεις, χώρος στάθμευσης οχημάτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 
Αντικείμενο της Ενότητας Β αποτελεί το έργο της αξιοποίησης της έκτασης δυτικά, νότια και ανατολικά του camping, από το παλαιό κτίριο εξυπηρέτησης λουσμένων μέχρι τον παλαιό δίαυλο της Ξηρολίμνης. Στην έκταση αυτή δημιουργείται δίκτυο πεζοδρόμων, φυτεύσεις, ανακαίνιση του κτιρίου εξυπηρέτησης των λουόμενων, χώρος υπαιθρίων αθλοπαιδιών με μικρό συγκρότημα χώρων υγιεινής και αναψυκτηρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 

Αντικείμενο της Ενότητας Γ αποτελεί το έργο της αξιοποίησης της έκτασης ανατολικά του camping, πέραν του παλαιού διαύλου της Ξηρολίμνης. Στην έκταση αυτή δημιουργείται δίκτυο πεζοδρόμων, φυτεύσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 
Σύμφωνα με την ανάρτηση, αυτές τις μέρες το παλιό κτίριο της Ακτής κατεδαφίστηκε και προετοιμάζεται η νέα είσοδος.
 

Σε λίγες ημέρες, τα έργα θα μεταφερθούν στην ανατολική πλευρά του Κάμπινγκ, με τις εργασίες προετοιμασίας αθλητικών χώρων (γήπεδα soccer, volley,basket), αποδυτήρια, αναψυκτήριο.
 
Είναι μια θετική εξέλιξη, σε μια κατά τα άλλα δύσκολη περίοδο για την παραλιακή Ροδόπη, με την ελπίδα να είναι ότι θα δώσει μια νέα πνοή στην περιοχή, που για χρόνια είχε μείνει εγκαταλελειμμένη.
 
Οι φωτογραφίες είναι από την λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.