Ξεκινανε την Δευτερα οι εξετασεις οδηγησης στην ΠE Ροδοπης

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με τους Εκπροσώπους Σχολών οδήγησης και τους εξεταστές του Νομού Ροδόπης
Έπειτα από την τετράμηνη διακοπή των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, οι εξετάσεις ξεκινάνε εκ νέου στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα  ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους των Σχολών Οδηγών της Κομοτηνής και τους εξεταστές οδήγησης.
 
Ο Νίκος Τσαλικίδης συναντήθηκε με τους αρμόδιους προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για το θέμα που έχει προκύψει και έχει βάλει εμπόδιο σε ανθρώπους πανελλαδικά να δώσουν εξετάσεις  για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης το τελευταίο τετράμηνο.
 
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε ο κ. Τσαλικίδης συμμετείχε στις 18 Ιανουαρίου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ της ΕΝ.Π.Ε. και εκπροσώπων των Εκπαιδευτών οδήγησης, στην διάρκεια της οποίας είχαν συζητηθεί όλα τα θέματα που αφορούσαν την λύση του προβλήματος και είχε τονιστεί η  αναγκαιότητα αναστολής της εφαρμογής του άρθρου 65 του Νόμου 4530/2018, προκειμένου οι εξεταστές να ξεκινήσουν αμέσως τις εξετάσεις.

Νίκος Τσαλικίδης «Το Υπουργείο Μεταφορών έχει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» 

Μετά τις συναντήσεις, ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης, με δηλώσεις που πραγματοποίησε στάθηκε στο πλευρό των συμπολιτών που δεν μπορούν να αποκτήσουν άδειες οδήγησης αναγνωρίζοντας παράλληλα τα δίκαια αιτήματα των εξεταστών και των εκπαιδευτών. «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μη διεξαγωγής των εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρή στην περιοχή μας. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αποκτήσουν άδειες οδήγησης κι αφουγκραζόμαστε  τον μεγάλο προβληματισμό τους. Στηρίζουμε την διεκδίκηση και τον αγώνα των εξεταστών και  των εκπαιδευτών των Σχολών Οδήγησης, οι οποίοι αναλαμβάνουν μεγάλο κοινωνικό φορτίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος επιρρίπτοντας την απόλυτη ευθύνη για την υφιστάμενη κατάσταση στο Υπουργείο Μεταφορών, για να σημειώσει πως «το σχετικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, διογκώνει τα προβλήματα και δεν τα επιλύει  στις περισσότερες περιπτώσεις». 
 
«Σε περιόδους οξύνσεων, δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να εξηγήσει πως κατόπιν σχετικού αιτήματος οι εξετάσεις οδήγησης στην Π.Ε. Ροδόπης θα ξεκινήσουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, εντός του  ωραρίου εργασίας των εξεταστών και προσωρινά ενόψει των εξελίξεων και του νέου Ν/Σ, με προτεραιότητα στην ικανοποίηση επειγόντων αιτημάτων. «Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και στην ηγεσία του Υπουργείου. Παραμένουμε ενωμένοι με κοινό στόχο, την επίτευξη καθαρής λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα» κατέληξε χαρακτηριστικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.