«Ξεκιναμε απο τη Θρακη»

Μήνυμα επανεκκίνησης για την Κεντροαριστερά από τη Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στην Κομοτηνή

Μήνυμα επανεκκίνησης για την Κεντροαριστερά έστειλε από την Κομοτηνή η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία από το πρωί της Τρίτης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θράκη. Τόνισε δε πως ξεκινά ένα οδοιπορικό σε όλη την ελληνική περιφέρεια από τη Θράκη, την οποία το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη στήριξε πάντα σε όλα τα αναπτυξιακά της βήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κ. Γεννηματά, αφού βρέθηκε σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, το απόγευμα της Τρίτης μετέβη στην Κομοτηνή όπου και πραγματοποίησε ομιλία σε στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Σε δηλώσεις της έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν είναι καταδικασμένη, αρκεί να μην μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, ανέδειξε εγκαίρως ότι χρειαζόταν εθνική συνεννόηση για να ξεπεραστεί η κρίση, όμως δεν εισακούστηκε. Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε στο και 5 μια πολύ δύσκολη συμφωνία, μια συμφωνία που δεν βγαίνει. Για αυτό και η κ. Γεννηματά θεωρεί πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται εθνική γραμμή με τρείς στόχους: Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και νέους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Αντί αυτών», αντέτεινε η κ. Γεννηματά, «η κυβέρνηση που δίχασε ως αντιπολίτευση τον ελληνικό λαό στις πλατείες, επιχειρεί και σήμερα να επαναλάβει το ίδιο, τροφοδοτώντας το διχασμό προσπαθώντας να στήσει μαζί με την Αξιωματική αντιπολίτευση ένα δίπολο που μόνο αδιέξοδα μπορεί να δημιουργήσει». 

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη στήριξε πάντα τη Θράκη»

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η ευρύτερη κεντροαριστερά, είμαστε ο μόνος χώρος που έχουμε τη δύναμη να ενώσουμε ξανά τη διχασμένη Ελλάδα, και να σπάσουμε αυτό το δίπολο που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ» σημείωσε, τονίζοντας πως το δίπολο αυτό έχει από τη μία μεριά το λαϊκισμό και τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη μεριά ένα νεολαϊκισμό μεταρρυθμίσεων της ΝΔ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αντίθετα, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, έχει τη δυνατότητα να ενώσει ξανά τις ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, το κράτος, την κοινωνία και την αγορά, σε μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία. «Ξεκινάμε από τη Θράκη, ακριβώς γιατί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη στήριξε πάντα τη Θράκη σε όλα της τα βήματα τα προηγούμενα χρόνια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και ακριβώς αυτό θέλω να σηματοδοτήσουμε ξεκινώντας αυτό το οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα από εδώ». 

«Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τίμια και καθαρά τους λογαριασμούς με το παρελθόν»

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε όσα ενώνουν την παράταξη, τον γνήσιο πατριωτισμό, τις παρακαταθήκες των εθνικών και δημοκρατικών αγώνων του λαού, την απόφαση να μην συνθηκολογήσουν με την ισοπεδωτική απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, τα ιδεώδη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς και την απόφαση να αγνοήσουν τις προτροπές να «κατεβάσει ρολά» η δημοκρατική παράταξη και να γίνει η εύκολη πολιτική λεία όσων θέλουν να στήσουν το σκηνικό του αδιέξοδου νέου δικομματισμού. «Για αυτό και έχουμε πάρει την απόφαση», υπογράμμισε, «να συγκροτήσουμε το δημοκρατικό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, αξιοποιώντας τον πλούτο των ιδεών, των εμπειριών και τον θετικό απολογισμό από τη διαχρονική παρουσία της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως αυτή εκφράστηκε κυρίαρχα από το ΠΑΣΟΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα, αλλά και από ευρύτερες δυνάμεις της ανανεωτικής και σοσιαλιστικής αριστεράς και του προοδευτικού κινήματος».
 
Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις της παράταξης, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως η εποχή της ενοχοποίησης τελειώνει. «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τίμια και καθαρά τους λογαριασμούς με το παρελθόν, να ενώσουμε ευρύτερες δυνάμεις και να ανοίξουμε πανιά για το μέλλον» τόνισε, επισημαίνοντας πως «μας ενώνει το κοινό μας όραμα και ο αγώνας για τη νέα δημοκρατική προοδευτική Ελλάδα, για τη ζωή και όχι για τις καρέκλες, για την ουσία και όχι για την εξουσία, αναζητώντας τις άριστες λύσεις για τους πολλούς και όχι δεσμεύσεις αρεστές στους λίγους και ανατρέποντας τους σημερινούς συγκυριακούς πολιτικούς συσχετισμούς παρεμβαίνοντας αποφασιστικά στις πολιτικές εξελίξεις». 

«Δεν μας ταιριάζει η Ελλάδα που συνθηκολογεί ως ηττημένη χώρα»

Η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά της κυβέρνησης, που θεωρεί πως αφού δίχασε και δηλητηρίασε συστηματικά τον λαό στις πλατείες και τροφοδότησε το αντιμνημονιακό παραλήρημα, τη δημαγωγία και το ψέμα ακόμα και στις τελευταίες εκλογές, τώρα λέει στον κόσμο «αφού με ψήφισες και τον Σεπτέμβριο μισή ντροπή δική μου, μισή δική σου!». «Ε όχι κ. Τσίπρα, όλη η ντροπή είναι αποκλειστικά δική σας!» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως με το τελευταίο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ πλήττονται οι πιο αδύναμοι. Η ύφεση, σημείωσε, μεγαλώνει (φθάνοντας το 1,4% στο Α’ τρίμηνο του 2016,) και απειλεί με μεγαλύτερη ανεργία, τα «φέσια» του Δημόσιου προς την αγορά φθάνουν τα 6,7 δις τον Απρίλιο, (αυξημένα κατά 38,5% σε ένα έτος) ενώ ο πολυδιαφημισμένος Αναπτυξιακός Νόμος ήρθε με καθυστέρηση ενός έτους και αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των αναγκών, ενώ τα χειρότερα έρχονται.
 
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι καταστροφική σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε η κ. Γεννηματά, στην παιδεία, στο ΕΣΥ που διαλύεται από άκρου σε άκρο σε όλη την Ελλάδα, στην εξωτερική πολιτική. «Στα εθνικά μας ζητήματα δεν θα κάνουμε εκπτώσεις, η Ελλάδα όσο και αν αιμορραγεί από την οικονομική κρίση, οφείλει να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα εθνικά της συμφέροντα. Δεν μας ταιριάζει η Ελλάδα που συνθηκολογεί ως ηττημένη χώρα, μπορεί να ταιριάζει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σ’ εμάς όχι» ανέφερε, τονίζοντας πάντως πως λύση απέναντι στα αδιέξοδα της Κυβέρνησης δεν αποτελεί η παλινόρθωση της νεοσυντηρητικής πολιτικής της Ν.Δ. Για αυτό και απευθύνθηκε σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της χώρας που αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους και δεν μπορούν να μένουν βουβοί μπροστά στη διαρκή υποβάθμιση της χώρας, ζητώντας τους να κάνουν δική τους υπόθεση την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η οποία διαχρονικά έχει αποδειχθεί η μόνη δύναμη που ξέρει και μπορεί να κινεί τα πράγματα εμπρός.

«Τα πρώτα αναπτυξιακά κίνητρα δόθηκαν στην περιοχή, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»


Χθες, Τετάρτη, η κ. Γεννηματά συνέχισε την περιοδεία της, κάνοντας στάση στην Ξάνθη, όπου είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς. Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά υπενθύμισε πως «τα πρώτα αναπτυξιακά κίνητρα δόθηκαν στην περιοχή, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ήταν προσωπικό μέλημα του πατέρα μου, του Γιώργου Γεννηματά» για να σημειώσει τον συμβολικό χαρακτήρα αυτής της επίσκεψης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ζημιές που υπέστη η περιοχή από την έντονη κακοκαιρία. «Λυπάμαι, που η επίσκεψή μου συνέπεσε με μια μεγάλη καταστροφή στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχηθώ, το συντομότερο δυνατό, να ανταποκριθεί η κρατική μηχανή έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί καταστροφές. Να υπενθυμίσω, ότι για τρίτη φορά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε τροπολογία να αυξηθούν τα κονδύλια του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι εγκαίρως» ανέφερε χαρακτηριστικα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.