Ξεκινα σημερα η λειτουργια του ΕΚΑΒ

Δύο ειδικευμένες γιατροί και οκτώ ΕΚΑΒίτες έρχονται σήμερα στην Κομοτηνή για να στελεχώσουν σε πρώτη φάση το ΕΚΑΒ που θα λειτουργήσει αρχικά με τρία δικά του ασθενοφόρα και τη συνδρομή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.



Η διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Σοφία Παπαναστασίου είναι από τα άτομα που στην κυριολεξία κυνήγησαν την εγκατάσταση ΕΚΑΒ στην Κομοτηνή. Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων ξεκινάει η λειτουργία του ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του στην Εθνάρχου Μακαρίου, στο δρόμο Κομοτηνής – Ξάνθης. Η ίδια παραμένει στο ρόλο της στο ΤΕΠ, όπου έχει αυξημένα καθήκοντα, μια και είναι από τα ελάχιστα άτομα που έχουν εξειδίκευση στα επείγοντα αλλά θα συμμετέχει και στο ΕΚΑΒ στα πρώτα του βήματα. «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τους πολίτες του νομού Ροδόπης. Αρχικά θα υπάρχει μια μεικτή εξυπηρέτηση μέχρι να στελεχωθεί πλήρως, με την έννοια ότι θα συμμετέχει και το νοσοκομείο. Οι λεπτομέρειες θα δοθούν από το διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης, τον Καθηγητή κ. Μανωλά.

Σε πρώτη φάση θα καλυφθούν οι δημότες Κομοτηνής από το 166. Όταν στελεχωθεί πλήρως θα γίνουν τέσσερις τομείς σε όλο το νομό Ροδόπης».

Οδηγοί και νοσοκόμοι του νοσοκομείου Κομοτηνής θα συνδράμουν στη λειτουργία του. Τρεις οδηγοί του νοσοκομείου έχουν κριθεί ότι έχουν τα προσόντα να εργαστούν στο ΕΚΑΒ. Από τα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ το ένα είναι μονάδα και τα άλλα είναι δύο σύγχρονα ασθενοφόρα. Η κ. Παπαναστασίου θυμίζει ότι υπάρχει επάρκεια σε οχήματα, αλλά το πρόβλημα έγκειται στην ελλιπή στελέχωσή τους. Η λειτουργία του ΕΚΑΒ θα είναι σε τρεις βάρδιες και θα συμμετέχει και το νοσοκομείο. «Μέχρι τώρα είχαμε δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια. Με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ η κλήση θα αξιολογείται από άτομο ειδικό που θα έχει αυτά τα καθήκοντα. Θα εκτιμά την κλήση για το τι είδους ασθενοφόρο θα στείλει και με ποια στελέχωση».

Εβρίτες στην πλειοψηφία τους, κάποιοι Κομοτηναίοι κι ένας Ξανθιώτης θα είναι οι πρώτοι ΕΚΑΒίτες στην Κομοτηνή.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.