Ξεκινα νωρις ο πολεμος κατα των κουνουπιων στην ΑΜΘ

Μέχρι το 2019 το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια

Την έγκρισή της στο σχέδιο διακήρυξης και της περίληψης διακήρυξης του Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ έδωσε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
 
Ο διαγωνισμός αφορά τα έτη 2017 έως και το 2019 και περιλαμβάνει την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών, τη διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας και υπολειμματικής ακμαιοκτονίας, καθώς επίσης και τη διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας και περιορισμένης ακμαιοκτονίας.
 
Το έργο θα έχει έτσι συνολικό προϋπολογισμό 7.239.456,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 6.463.800,00 Ευρώ και το δικαίωμα προαίρεσης στα 775.656,00 Ευρώ. 
 

Και εναέριες και επίγειες οι δράσεις του έργου

 
Να σημειωθεί πως το έργο χωρίζεται σε δύο τομείς, τις Εναέριες Δράσεις, που καλύπτουν το σύνολο της Περιφέρειας ΑΜΘ, και τις Επίγειες Δράσεις, που χωρίζονται σε πέντε τμήματα, ένα ανά Περιφερειακή Ενότητα, για τα οποία μπορούν να υπάρξουν μεμονωμένες προσφορές  στο διαγωνισμό. 
 

Αντιρρήσεις και ενστάσεις από την αντιπολίτευση για την κατάτμηση των επίγειων δράσεων ανά περιφερειακή ενότητα

 
Αυτός ήταν και ο λόγος που τρία μέλη της επιτροπής δεν ψήφισαν υπέρ του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Φώτης Καραλίδης και ο κ. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, που ανήκουν στην παράταξη της Κοινωνικής Συμμαχίας, ψήφισαν κατά, ενώ ο Παντελής Λασκαρίδης από την παράταξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» ψήφισε λευκό, αναφέροντας ότι υπάρχει κατάτμηση των επίγειων ψεκασμών κατά Περιφερειακή Ενότητα, για αυτό και θεωρούν πως δεν θα υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι ανάδοχοι και δεν θα επιτευχθούν μεγάλες εκπτώσεις με αποτέλεσμα να πληγεί το δημόσιο συμφέρον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.