Ξεκινα μετα το Πασχα η λειτουργια του κομβου της Εγνατιας Οδου στο ΣΕΑ του Σωστη

Για την προσωρινή εξυπηρέτηση των γύρω οικισμών μετά την πτώση της γέφυρας του Κομψάτου

Μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος που δημιούργησε η Εγνατία Οδός στο ύψος του Σώστη, όπου βρίσκεται ο σταθμός εφοδιασμού των αυτοκινήτων.
 
Εκεί η Εγνατία Οδός, μετά από αίτημα της Περιφέρειας ΑΜΘ λόγω της πτώσης της γέφυρας του Κομψάτου, κατασκεύασε κάθοδο και άνοδο από την μία πλευρά, δίνοντας πρόσβαση στους κατοίκους των γύρω οικισμών στον Ίασμο, για την προσωρινή κάλυψη των όποιων αναγκών μετακίνησής τους έως την οριστική αποκατάσταση της γέφυρας.
 
Ο κόμβος έχει ολοκληρωθεί, τα φωτιστικά σώματα έχουν τοποθετηθεί και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ηλεκτροδότησης, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα.
 
Βέβαια το πρόβλημα της κυκλοφορίας έχει εν μέρει λυθεί με τη χρήση της παλιάς γέφυρας του Κομψάτου, στην οποία η Εγνατία Οδός έκανε εργασίες αποκατάστασης, όμως με δεδομένο ότι προς το παρόν δεν μπορούν να κινηθούν σε αυτή βαρέα οχήματα, όπως λεωφορεία και φορτηγά, η χρήση του κόμβου στην Εγνατία αναμένεται να αποσυμφορήσει κάπως την κατάσταση.
 
Ο κόμβος θα παραμείνει σε χρήση μέχρι την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα,  ενώ δεν έχουμε μέχρι τώρα νεότερα και για την παλιά γέφυρα του Κομψάτου, στην οποία αναμενόταν να γίνουν εργασίες ενίσχυσης, ώστε να επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα η κυκλοφορία από αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.