Ξεκινα η ναυαγοσωστικη καλυψη στην παραλια Αρωγης

Από την «Ναυαγοσωστική Β. Ελλάδος», με δαπάνη 10.540 ευρώ με ΦΠΑ

Εκτάκτως προς συζήτηση και έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Μαΐου, εισήχθη το θέμα της απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας «Ναυαγοσωστική Κάλυψη πολυσύχναστης ακτής Αρωγής δήμου Κομοτηνής». Θυμίζουμε ότι για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας Αρωγής είχε εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, που όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής «δε βεβαιώνει ότι θα αναλάβει καθήκοντα ναυαγοσώστη».
 
Κατόπιν τούτου και με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει ασφυκτικά ο δήμος απευθύνθηκε στην εταιρία «Αφοί Τσαμπάζη ΟΕ Ναυαγοσωστική Β. Ελλάδος», η οποία είχε αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη της ακτής Αρωγής κατά τη θερινή περίοδο του 2015. Η οικονομική προσφορά, που κατέθεσε η εταιρία ανέρχεται στο ποσό των 10.540 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Τον απαραίτητο εξοπλισμό των ναυαγοσωστών θα πρέπει να τον διαθέσει η ανάδοχος εταιρεία, τη σωστική λέμβο με τα παρελκόμενα θα τα διαθέσει ο δήμος, τα καύσιμα της σωστικής λέμβου καθώς και τη συντήρησή της θα την αναλάβει επίσης η ανάδοχος.
 
Έγινε λόγος για ασφυκτικά στενά χρονικά περιθώρια, καθότι σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2000 η πρόσληψη ναυαγοσωστών από τους εκμεταλλευόμενους τις ακτές είναι υποχρεωτική από την 1 Ιουνίου μέχρι και την 31η Αυγούστου κάθε έτους. Αυτό σημαίνει ότι η μη έγκαιρη πρόσληψη ναυαγοσωστών, πέραν του ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των τυχόν λουόμενων,  επισύρει και την επιβολή προστίμου από τις οικείες λιμενικές αρχές. Το κεντρικό Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, με έγγραφό του από τις 13 Μαΐου προς τον δήμο Κομοτηνής, είχε γνωστοποιήσει την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, με την οποία χαρακτηρίζεται ως πολυσύχναστη η παραλία Αρωγής και συγκεκριμένα η ακτή μήκους 600 μέτρων περίπου έμπροσθεν του μέχρι σήμερα λειτουργούντος αναψυκτηρίου «ΕΝ ΠΛΩ». Συνεπώς ο δήμος Κομοτηνής ως εκμεταλλευόμενος την λουτρική εγκατάσταση έπρεπε να προσλάβει ναυαγοσώστη για την κάλυψη της εν λόγω ακτής.
 
Η Οικονομική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση της δαπάνης, ύψους 10.540 ευρώ, για την ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας Αρωγής, καθώς επίσης και την ανάθεση της εν λόγω υπηρεσίας στην εταιρεία «Αφοί Τσαµπάζη ΟΕ Ναυαγοσωστική Β. Ελλάδος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.