Ξεκινα η επιχειρηση μεταφορας αρχαιοτητων απο την Κομοτηνη στην Αλεξανδρουπολη

Οι αρχαιότητες που αφορούν στην περιοχή του Έβρου θα μεταφερθούν στο νέο μουσείο της πόλης - 5 πήλινες σαρκοφάγοι, 18 μεγάλα αγγεία, 34 γλυπτά διαφόρων διαστάσεων, μεταξύ των αντικειμένων που θα μεταφερθούν από την Κομοτηνή

Στο «σπίτι» τους επιστρέφουν οι αρχαιότητες του Έβρου που εδώ και χρόνια, ελλείψει χώρου, φιλοξενούνταν στο αρχαιολογικό μουσείο της Κομοτηνής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Γνώμη» του Έβρου που υπογράφει η δημοσιογράφος Κική Ηπειρώτου.
 
5 πήλινες σαρκοφάγοι, 18 μεγάλα αγγεία, 34 γλυπτά διαφόρων διαστάσεων, είναι μερικά από τα αντικείμενα που με μεγάλη προσοχή θα συσκευαστούν και θα μεταφερθούν από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη από μεταφορική εταιρεία και με τη φροντίδα και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου. Στη δύσκολη επιχείρηση θα εμπλακούν 3 τεχνικοί έργων τέχνης, και 13 κιβώτια ειδικά για μεταφορά έργων τέχνης.
 
Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Αλεξανδρούπολης θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του για το κοινό και οι προετοιμασίες βρίσκονται στο ζενίθ τους. Η εκκρεμότητα της μεταφοράς των αρχαιοτήτων του Έβρου από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη θα έχει λυθεί μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψε η Εφορεία με μεταφορική εταιρεία που έχει έδρα την Ελευσίνα. Το κόστος για τις εργασίες και τις υπηρεσίες που θα παρέχει η εταιρεία ανέρχεται σε περίπου 23.200 ευρώ. 

Τα αντικείμενα προς μεταφορά 

Τα αντικείμενα που θα μεταφερθούν από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη είναι:

– 330 πλαστικά τελάρα
– 60 ξύλινες κάσες
– 35 χαρτόκουτα μεγάλων διαστάσεων
– 50 πλαστικά κιβώτια διαφόρων διαστάσεων
– 5 πήλινες σαρκοφάγοι
– 2 χάλκινοι λυχνοστάτες
– 1 πήλινος λουτήρας
– 18 μεγάλα αγγεία
– 34 γλυπτά (λίθινα μαρμάρινα) διαφόρων διαστάσεων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.