Ξεκινα αμεσα η εφαρμογη του νεου περιφερειακου σχεδιασμου για τα απορριμματα στην ΑΜΘ

Απομένει η ψήφιση της επικαιροποίησής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί

Την έγκριση της στρατηγικής μελέτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΑΜΘ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
 
Με αυτή την τελευταία έγκριση πλέον η ΔΙΑΑΜΑΘ έχει λάβει όλες τις επίσημες εγκρίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμό. Την απόφαση αυτή θα κληθεί να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίασή του, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
«Είμαστε η τρίτη περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα που λαμβάνει τις εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία, κάτι που σημαίνει πως αίρεται η αιρεσιμότητα και πλέον μπορούμε με την έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού να χρηματοδοτηθούμε από το ΕΣΠΑ» εξήγησε ο κ. Μαμσάκος υπογραμμίζοντας πως τα στελέχη της ΔΙΑΑΜΑΘ κατέθεσαν ατελείωτες ώρες στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, ώστε να είμαστε η μοναδική περιφέρεια που δεν χρησιμοποίησε ιδιωτικά γραφεία.
 
«Όλος ο περιφερειακός σχεδιασμός στήθηκε καθαρά και αποκλειστικά από τις υπηρεσίες μας, με ένα ελάχιστο κόστος, όταν το κόστος που θα δινόταν σε ένα εξωτερικό γραφείο θα είναι δεκαπλάσιο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την ΑΜΘ» παρατήρησε ο ίδιος κλείνοντας την τοποθέτησή του

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.