Ξεχυθηκαν στις παραλιες οι Ροδοπιτες

Ούτε ο ιδιότυπος καιρός, ούτε η σε μεγάλο βαθμό έλλειψη οργανωμένων παραλιών αποθάρρυναν τους λουόμενους

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι βελτιώθηκε ο καιρός, αλλά και ότι σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, για να βρεθούν στις παραλίες της Ροδόπης.

Και ενώ κανονικά λειτουργούσαν μόνο οι οργανωμένες παραλίες, το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό αυτές δεν υπάρχουν στην περιοχή μας, αλλά και ότι υπήρχε περιορισμένος χρόνος προετοιμασίας για όποιες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν στις παραλίες, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί λουόμενοι να βρεθούν στις παραλίες της περιοχής μας με πιο, ας πούμε, παραδοσιακό στυλ.

Έτσι πολλοί, είτε μόνοι, είτε κατά δυάδες ή και σε οικογένειες, πήραν την πετσέτα τους, την ομπρελίτσα τους (όσοι είχαν) και αν χρειαζόταν και τα κουβαδάκια τους, και πήγαν στην παραλία.

Δεν έλειπαν βέβαια και οι σταθερές του Ελληνικού καλοκαιριού, όπως οι ρακέτες, που έδιναν και ηχητική υπόκρουση στην παραλία (ελλείψει καταστημάτων με ηχεία).

Όσο για τις αποστάσεις, αυτές φαίνεται πως τηρούνταν εκ φύσεως, μιας και οι θαμώνες, απελευθερωμένοι από τις ανάγκες των υφιστάμενων ομπρελών- ξαπλωστρών, μπορούσαν να απλώσουν την πετσέτα τους όπου ήθελαν, και φυσικά, μιας και δεν ήταν και τόσο πολύς ο κόσμος, να μην υπάρχουν ιδιαίτερα φαινόμενα συνωστισμού.

Με την παραχώρηση των παραλιών από τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και το καλοκαίρι να ξεκινά για τα καλά, μάλλον σύντομα οι παραλίες θα πάρουν μια πιο φορμαλιστική μορφή το επόμενο διάστημα.

Μάλλον όμως το φετινό καλοκαίρι θα έχει περισσότερη πετσέτα στην άμμο από ότι συνήθως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.