Ξεχωριστη εμπειρια πολιτισμου

Μία ξεχωριστή εμπειρία πολιτισμού προσέφερε, σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, η παγκοσμίου φήμης γυναικεία χορωδία του ΙΝ Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή, με ευθύνη της Νομαρχίας Ροδόπης.

Το χορωδιακό σχήμα που ιδρύθηκε το 1992 και μέχρι σήμερα έχει δώσει περισσότερες από 250 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερμήνευσε έργα ξένων και ελλήνων συνθετών αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η χορωδία ιδρύθηκε και διευθύνεται από την κ. Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου και στο πιάνο την συνόδευσε ο κ. Νίκος Ζαφρανάς.

Στην εμφάνισή της παρέστησαν ο Νομάρχης Ροδόπης Αρης Γιαννακίδης, ο Αναπληρωτής Νομάρχης Χρήστος Τσαραμπουλίδης ενώ την χορωδία προλόγισε ο Αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας ανέφερε ότι η παρουσίαση της χορωδίας ήταν αποτέλεσμα της υπόσχεσης που δόθηκε στο κοινό της Κομοτηνής «μετά την αναβολή που έγινε πέρσι στις 17 Νοεμβρίου λόγω της θεομηνίας. Η χορωδία είναι διεθνούς εμβέλειας και κύρους και εκπροσωπεί τη χώρα μας κάθε χρόνο στο εξωτερικό σε αλλεπάλληλες εμφανίσεις και θεωρώ ότι το κοινό της πόλης μας θα απολαύσει μια πολύ αξιόλογη συναυλία».

Από την πλευρά της η διευθύντρια και ιδρύτρια της χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης κ. Μελιγκοπούλου αναφέρθηκε στη σύνθεση της χορωδίας η οποία όπως είπε είναι νεανική και αποτελείται από κορίτσια που μόλις τελείωσαν το Λύκειο. «Η χορωδία αποτελείται από κορίτσια, είκοσι περίπου παρουσιάζονται σήμερα εδώ και ερμηνεύει ρεπερτόριο από όλες τις εποχές κυρίως από την αναγέννηση έως σήμερα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα έργα της ελληνικής μουσικής και στους έλληνες συνθέτες. Σήμερα θα ακούσετε μια επιλογή του ρεπερτορίου της από την Αναγέννηση έως σήμερα και στο τέλος κάποια χριστουγεννιάτικα λόγω εποχής».

Η χορωδία που αριθμεί δεκαεφτά χρόνια ζωής, έχει δώσει συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, στην Κίνα, στη Σιγκαπούρη στη Ρωσία. Φέτος το καλοκαίρι θα πάει στον Καναδά. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας και έχει συνεργασθεί με το Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Τέλος να σημειωθεί ότι η χορωδία αποτελείται από δύο τμήματα, το νεανικό που εμφανίστηκε στην πόλη μας και το παιδικό που αποτελείται περίπου από 70 παιδιά, ηλικίας 8-16 ετών.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.