Ξαναζωντανεψε η Κομοτηνη

Κίνηση ξανά, μετά από σχεδόν 2 μήνες, στους εμπορικούς δρόμους της πόλης

Ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα έκανε η Κομοτηνή τη Δευτέρα, με το άνοιγμα ακόμα περισσότερων καταστημάτων, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό που άρχισε να θυμίζει καλοκαίρι.
 
Έτσι πολλοί Κομοτηναίοι άδραξαν την ευκαιρία να βγουν στους εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής, οι οποίοι μετά από σχεδόν 2 μήνες άρχισαν να θυμίζουν κάπως την περίοδο πριν από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 

Συγκεκριμένα, θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις, με την κοινωνία να μπαίνει σε νέους ρυθμούς. Χιλιάδες καταστηματάρχες που ετοιμάζονται εδώ και μέρες, θα σηκώσουν τα ρολά τους και θα πρέπει να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα τηρώντας τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης για τη μη διασπορά του κορονοϊού.
 
Ήδη την προηγούμενη Δευτέρα είχαν ξεκινήσει τη λειτουργία τους κάποια καταστήματα, αλλά η 11η Μαΐου ήταν η πραγματική ημέρα επανεκκίνησης της αγοράς, με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης καθώς και τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.
 

Έτσι μεταξύ των άλλων άνοιξαν τα καταστήματα εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, παιχνιδιών, καλλυντικών αλλά και κάθε είδους ενδυμάτων.
 

Κίνηση στους δρόμους και στα καταστήματα

 
Αυτό σήμαινε πως πολλά καταστήματα της πόλης λειτούργησαν ξανά για πρώτη φορά, και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν.
 
Έτσι τόσο στην πλατεία της πόλης, όσο και στους εμπορικούς της δρόμους, όπως η Ερμού και η Βενιζέλου, είδαν σημαντική κίνηση, με αρκετούς να μπαίνουν στα διάφορα καταστήματα που είχαν ανοίξει και να αγοράζουν ή να ρωτούν για είδη και προϊόντα.
 

Τα καταστήματα άνοιξαν με συγκεκριμένους κανόνες, με τους πελάτες να τηρούν τους όρους προστασίας και σε κάποιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στα μικρότερα καταστήματα, να περιμένουν υπομονετικά εκτός του χώρου για να εξυπηρετηθούν.
 
Επίσης πολλοί ήταν και οι συμπολίτες μας που εκμεταλλεύτηκαν την ημέρα για να βγουν μια βόλτα, είτε μόνοι τους είτε με τα παιδιά τους, γεμίζοντας τόσο την κεντρική πλατεία, όσο και το πάρκο της πόλης, περνώντας μερικές ώρες στον ανοιχτό αέρα μετά από μια μακρά περίοδο κλεισίματος στο σπίτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.