Ξανα… στην ωρα του το ρολοι της Κομοτηνης

Οι επισκευές στον μηχανισμό του ρολογιού ολοκληρώθηκαν και τώρα λειτουργεί ξανά και φωτισμένο

Λειτουργεί κανονικά πλέον το Ρολόι της Κομοτηνής, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, μιας και επισκευάστηκε και τώρα λειτουργεί… στην ώρα του και φωτισμένο.
 
Το ρολόι της πόλης στέκεται εκεί από το 1884, όταν κατασκευάστηκε από τον Αμπντούλ Καδίρ Κεμάλ Πασά και αφιερώθηκε στο σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β’, και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της πόλης.
 
Το πρόβλημα υπήρχε εδώ και αρκετό διάστημα, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μουρτίδης, και μετά από αίτημα πολλών δημοτών, που είχαν επισημάνει πως το ρολόι, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, δεν λειτουργεί κανονικά, αποφάσισαν να το επισκευάσουν.
 
Έτσι ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να εντοπίσουν το πρόβλημα που υπήρχε στον μηχανισμό, στον οποίο, παρόλο που είχε γίνει ανακαίνιση, είχα πάλι κάποια λειτουργικά προβλήματα.
 
Στη συνέχεια έφεραν κάποιον ειδικό, και αφού τους έδωσε τη γνώμη του, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην επισκευή, που διήρκεσε περίπου 20 μέρες, και ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Πέμπτη το απόγευμα.
 

«Ο νέος εξοπλισμός θα μας εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του ρολογιού, δεν θα έχουμε προβλήματα όπως τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Μουρτίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι με την πτώση του ρεύματος υπήρχε μια καθυστέρηση στο ρολόι, αλλά και άλλα ζητήματα.
 
«Η υπόσχεση του ειδικού μας είναι ότι θα έχουμε ένα λεπτό καθυστέρηση το χρόνο στο ρολόι» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι από εδώ και πέρα θα είναι και η γενικότερη λειτουργία του ρολογιού πιο εύκολη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρεμβάσεις έγιναν και στο κομμάτι της φωταγώγησης του μνημείου. Έτσι πλέον θα φωτίζεται και το εξωτερικό του ρολογιού, η καμπάνα και το καντράν, ώστε να είναι πιο ευκρινές και πιο χαρακτηριστικό.
 
Ο κ. Μουρτίδης σημείωσε δε πως αυτός που τους επισκεύασε το ρολόι, ο κ. Αναστάσιος Δημητριάδης, έχει κάνει μια επιπλέον πρόταση, το οποίο θεωρεί πως θα είναι πρωτότυπο για την Κομοτηνή, όμως επιφυλάχθηκε για τις λεπτομέρειες μέχρι αυτό να αποφασιστεί και να ξεκινήσει.
 
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, και τα μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν ή υπάρχουν ακόμη, όπως για παράδειγμα ότι κάποια νούμερα λείπουν από τουλάχιστον μια όψη του, θα επισκευαστούν εν καιρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.