Ξαφνιαζουν (παλι) ευχαριστα οι Σιδηροχωριτες!

Συμπλήρωσαν 10 εθελοντικές αιμοδοσίες και βάζουν πλώρη για δωρεά μυελού των οστών

Επάξια πλέον ο οικισμός του Νέου Σιδηροχωρίου Ροδόπης μπορεί να καταταγεί στους ισχυρούς κρίκους της αλυσίδας των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας μας, αφού η συνέπεια των κατοίκων του στον θεσμό που γεννήθηκε πριν από 5 χρόνια στον τόπο τους είναι αξιοθαύμαστη. Δυο φορές το χρόνο, κάθε Μάιο και Ιούνιο, μικροί και μεγάλοι βάζουν στο πρόγραμμά τους την ενεργό συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής.
 
Την περασμένη Κυριακή, στη συμπλήρωση 10 εθελοντικών αιμοδοσιών, οι κάτοικοι του Νέου Σιδηροχωρίου έδωσαν άλλο ένα δυναμικό «παρών» και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 53 μονάδες αίματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποσότητες αίματος, που έχουν συγκεντρωθεί από την έναρξη του θεσμού, ξεπερνούν τις 435 μονάδες. 

Εύα Τσουρπουδή «Η αιμοδοσία είναι κορυφαία έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και οι Σιδηροχωρίτες την αλληλεγγύη την έχουν στο αίμα τους»

Το αποτέλεσμα αυτό δε θα μπορούσε παρά να προκαλέσει ικανοποίηση, αλλά και έντονη συγκίνηση, στην πρωτεργάτρια αυτού του αξιέπαινου θεσμού, σε μια γυναίκα που διοχετεύει όλη την ενέργεια και το πάθος της σε οποιαδήποτε δράση αφορά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Ο λόγος για την κ. Εύα Τσουρπουδή, που υπογραμμίζει ότι «η αιμοδοσία είναι κορυφαία έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης» και, βλέποντας τους συντοπίτες της να έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας, διαπιστώνει με έκδηλη ικανοποίηση ότι «οι Σιδηροχωρίτες την αλληλεγγύη την έχουν στο αίμα τους».

Η κ. Τσουρπουδή εκφράζει επίσης τη χαρά της, που χρόνο με το χρόνο η εθελοντική αιμοδοσία προσελκύει όλο και περισσότερους κατοίκους του οικισμού, ενώ εστιάζει στην εντυπωσιακή και δη ενθαρρυντική ανταπόκριση που εμφανίζεται στις τάξεις των νέων ανθρώπων. Όπως μας μεταφέρει χαρακτηριστικά, νεαρά άτομα που έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό φροντίζουν την προηγουμένη της αιμοδοσίας να πίνουν πορτοκαλάδα στη βραδινή έξοδό τους, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν αίμα.


 
Καταλήγοντας και αφού ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό και τη διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, η κ. Τσουρπουδή αποκάλυψε τον επόμενο στόχο των εθελοντών του Νέου Σιδηροχωρίου, την προώθηση της δωρεάς μυελού των οστών. 

Ανθή Μανίτσα «Θέλουμε να γίνουμε δωρητές μυελού των οστών και να σώσουμε τους ανθρώπους, που χάνονται από τη λευχαιμία, προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας»

Για τον στόχο αυτό μας μίλησε και η κ. Ανθή Μανίτσα, γραμματέας του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου, που έχει υπό τη σκέπη του τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας. «Η αιμοδοσία στο χωριό μας έχει καθιερωθεί», παρατήρησε η κ. Μανίτσα, για να εκφράσει την προσωπική της χαρά που και η ίδια καταθέτει την αγάπη και την προσφορά της στον συνάνθρωπο, δίνοντας εθελοντικά αίμα. «Στο εξής επιθυμία και στόχος μας είναι να γίνουμε και δωρητές μυελού των οστών», επισήμανε, παρατηρώντας ότι «κάθε  χρόνο χάνονται πολλοί άνθρωποι και κυρίως παιδιά από λευχαιμία». «Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε να γίνουμε δωρητές», υπογράμμισε κλείνοντας, «και να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.