WeGrow Kids Festival: Οι μικροι συμπολιτες μας αποκτουν το δικο τους φεστιβαλ!

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ένα φεστιβάλ παιδείας, καλλιέργειας, εκπαίδευσης, έκφρασης και δημιουργίας για τους μικρότερους συμπολίτες μας, παιδιά έως και μαθητές του Γυμνασίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή.
 
Το WeGrow Κids Festival είναι μια διοργάνωση που «συστήνεται» για πρώτη φορά φέτος στο κοινό της Κομοτηνής και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Προέκυψε από την ιδέα που είχαν κάτοικοι της περιοχής της Εκτενεπόλ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Χριστίνα Σόφτα και Ελευθερία Κυρέζογλου, η οποία βρήκε ευήκοα ώτα στους ιθύνοντες της ΔΚΕΠΠΑΚ και τον Δήμο Κομοτηνής που την αποδέχτηκαν και βοήθησαν στην υλοποίησή της.
 
Έτσι το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, οι συμμετέχοντες συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και λάβουν μέρος, εντελώς δωρεάν, σε μία σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, κάθε μία εκ των οποίων, όπως έκανε γνωστό η κ. Σόφτα στη σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, «έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει» και ενισχύει τον «εναλλακτικό» χαρακτήρα της διοργάνωσης.
 
Όπως εξήγησε η ίδια, ακόμα και οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις τέχνης, που συνιστούν παιδεία και επομένως εντάσσονται και αυτές στις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, για να τονίσει επίσης και τη συμμετοχή ντόπιων  επαγγελματιών που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση όπως το Κέντρο Τέχνης και Χορού «Χοροτάξιο», η Σχολή Χορού “Plie” και το “Grizo & Prasino”.
 
Την πρωτοτυπία των εκδηλώσεων τόνισε και η κ. Κυρέζογλου, η οποία επεσήμανε επίσης πως πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά της πόλης να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και θεάματα «για την παρακολούθηση των οποίων σε άλλες πόλεις θα έπρεπε να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να τα δουν».
 
Η κ. Κυρέζογλου απηύθυνε πρόσκληση προς το σύνολο των μικρότερων συμπολιτών μας, αλλά και προς τους γονείς παροτρύνοντάς τους να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία.
 
Τέλος από την πλευρά της ΔΚΕΠΠΑΚ, η πρόεδρος κ. Νατάσα Λιβερειάδου έκανε λόγο για μια διοργάνωση που μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό χάρη στη ζωντάνια και το μεράκι που επιδεικνύουν ήδη από την υλοποίηση της πρώτης διοργάνωσης οι εμπνευστές του. Η ίδια αποκάλυψε πως είναι μια διοργάνωση που «δουλεύεται» εδώ και καιρό, αφού η πρόταση για την υλοποίηση του έχει κατατεθεί ήδη από τις αρχές της άνοιξης. Η κ. Λιβεριάδου κάλεσε γονείς και μικρούς συμπολίτες να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, θυμίζοντας πως πραγματοποιείται ακριβώς πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να μπορούν παιδιά και γονείς να αφιερώσουν χρόνο στο πλούσιο, ομολογουμένως, πρόγραμμα του.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.