«W.A. Mozart. Το αγαπημενο παιδι των Θεων»
Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου το Σάββατο, 6 Απριλίου 2002, στις 19.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, διοργανώθηκε η μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικό συνθέτη W.A. Mozart.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής κ. Δημήτρη Κυρέζη, ο οποίος τόνισε την αρωγή των δασκάλων του Ωδείου στην διοργάνωση αυτής της ωραίας μουσικής εκδήλωσης: «Το Θρακικό Ωδείο λειτουργεί στην πόλη μας από το 1954, παρέχοντας όλων των ειδών και επιπέδων μουσικές σπουδές και συμβάλλοντας στην ενίσχυση και παραγωγή κάθε πνευματικής και καλλιτεχνικής κίνησης.
Η σημερινή μας εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη W.A. Mozart, είναι η απαρχή μίας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων στους μεγάλους κλασσικούς συνθέτες και φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια μοναδική συνάντηση με την κλασσική αρμονία της μουσικής του W.A. Mozart.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου – Ωδείου Κομοτηνής, στο σύνολό τους, καλύπτουν το κενό που υπάρχει στην καλλιτεχνική εξέλιξή της πόλης μας και πιστεύουμε ότι έχουν ιδιαίτερα ευοίωνες μελλοντικές προοπτικές.
Η οργάνωση, η σύλληψη και η εκτέλεση της μουσικής εκδήλωσης ξεκινάει και ολοκληρώνεται από την κ. Όλγα Αμανατοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και τους μαθητές της, ενώ παράλληλα δίνει μοναδική πνοή στην προσπάθεια των δασκάλων του Ωδείου μας». Εν κατακελίδι ο κ. Δ. Κυρέζης ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα τους:
Πιτσαρία «Fratelli”
Χαρτοποιία Κομοτηνής «Ελίνα»
CD Center Σεργκενλίδης Ι.
Expert Τζεβελεκίδης
Βαλαβάνης Σταύρος
Αντιπροσωπεία «Karelia”
Αξονικός τομογράφος «Δημητριάδη ΑΕ».
Νυφικά «Bolero»
Ανθοπωλείο «Ανθολόγιο»
Επίσης, ο κ.Κυρέζης ευχαρίστησε την τέως βουλευτή Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά, και τον γ.γ. της ΠΑΜ-Θ, κ. Άρη Παπαδόπουλο για την οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογό τους και για την τακτοποίηση του ρεύματος από τη ΔΕΗ.
Ακολούθησε το πρόγραμμα της εκδήλωσης «W.A. Mozart. Το αγαπημένο παιδί των Θεών» με την παρουσίαση του παραμυθιού «Το μικρό του τριζονιού», την οποία επιμελήθηκε η Άννα Γακίδου, ενώ συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ωδείου Κομοτηνής, οι οποίοι τραγούδησαν και έπαιξαν πιάνο και βιολί.
Επιτυχημένα ήταν και τα σκηνικά. που έγιναν με το μεράκι της Υποδιευθύντριας του Ωδείου Κομοτηνής κ. Άντζελας Δράκου, αλλά και τα ωραία κοστούμια των μαθητών που μετέφεραν το κοινό σε εκείνη την εποχή, που έζησε ο μεγάλος συνθέτης W.A. Mozart. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παιδική ηλικία του Mozart, κατά την οποία άρχισε να διαφαίνεται το μοναδικό του ταλέντο.
Μια ωραία ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε με την παρουσίαση της συναυλίας, κατά την οποία μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τα κλασικά έργα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα μεγάλο κομμάτια, όπως είναι: Romance, Σερενάτα και Συμφωνία αρ.40.
«Χρειαστήκαμε περίπου ένα μήνα για να προετοιμαστούμε για αυτήν την μουσική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν παιδιά από την προκαταρκτική τάξη έως την ανώτερη», δήλωσε η Καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Κομοτηνής κ. Όλγα Αμανατοπούλου, τονίζοντας ότι «τα παιδιά έρχονταν στις πρόβες με μεγάλη ευχαρίστηση, παρόλο που αυτές γίνονταν τα Σαββατοκύριακα, διότι το πρόγραμμα αυτό αφορούσε την εξωσχολική δουλειά».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
