Βροντερο «οχι» στη δηλητηριαση των ζωων

Πανελλαδική εκστρατεία κατά των δηλητηριάσεων των ζώων και υπέρ της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ξεκίνησε το Σάββατο 27 Μαρτίου ο «Ελληνικός Συνασπισμός κατά των Δηλητηριάσεων». 75 Ζωοφιλικές εταιρίες, ανάμεσά τους και η Ζωοφιλική Εταιρία Κομοτηνής συμμετέχουν στη μάχη κατά των δηλητηριάσεων. Για το σκοπό αυτό το μεσημέρι του Σαββάτου η Ζωοφιλική Εταιρία Κομοτηνής διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί η Ζωοφιλική Εταιρία Κομοτηνής συμμετέχει, μαζί με άλλες 75 περίπου Ζωοφιλικές ανά την Ελλάδα, στην πανελλήνια εκστρατεία κατά των δηλητηριάσεων των ζώων», δήλωσε η πρόεδρος της Ζωοφιλικής Εταιρίας Κομοτηνής κ. Ατζεμιδάκη αναφερόμενη στο σκοπό της εκδήλωσης. Βέβαια, κατά την κ. Ατζεμιδάκη, η εκστρατεία αυτή ισχύει από τη στιγμή της ίδρυσης της κάθε Ζωοφιλικής γιατί «όλες τις μέρες του χρόνου γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου ότι η δηλητηρίαση των ζώων δεν είναι λύση, είναι απάνθρωπος τρόπος επέμβασης στη φύση, είναι παράνομη. Υπάρχουν νόμοι που την καταδικάζουν και καλούμε τον κόσμο να έλθει κοντά μας».

Ειδικά στο παρελθόν, το θέμα της δηλητηρίασης έχει απασχολήσει πολλές φορές τη Ζωοφιλική, «γι΄ αυτό και ένας από τους λόγους ίδρυσης της Ζωοφιλικής ήταν να μπορέσουμε να αντιστρατευτούμε στη βία, να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος στην παράλογη βία. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, αυτό που όλοι ομολογούν είναι ότι τα κρούσματα είναι σπάνια σχεδόν και δεν υπάρχουν ομαδικές δηλητηριάσεις πλέον στην πόλη».

Η κ. Ατζεμιδάκη πιστεύει ότι η δηλητηρίαση δεν είναι λύση: «Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ακόμα και τώρα ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να επέμβουν στο να μην υπάρχουν αδέσποτα στην πόλη. Από τις εμπειρίες μας γνωρίζουμε ότι δεν είναι λύση να δηλητηριάσεις τα ζώα, δηλαδή να σκοτώσεις 10 ή 20 πλάσματα ανυπεράσπιστα, τα οποία είναι και τα πιο ήσυχα… Είναι κάτι απάνθρωπο».

Τέλος, η κ. Ατζεμιδάκη σημειώνει ότι είναι μια κακιά εμπειρία στη ζωή του ανθρώπου να βρεθεί δίπλα σε ένα δηλητηριασμένο ζώο που ψυχορραγεί, μια εμπειρία η οποία θα μείνει βαθιά στην καρδιά του για πολύ καιρό, ίσως και για πάντα.

Παρούσα στην εκδήλωση και η δεκάχρονη Μαρία Παρασκευούδη, που δηλώνει ότι έχει καλές σχέσεις με τα σκυλάκια και τα αγαπάει πολύ. Ταΐζει σκυλάκια εδώ και τρία χρόνια και φροντίζει πενήντα τρία σκυλιά κάθε μέρα. Η μικρή Μαρία είναι κατά της δηλητηρίασης των ζώων και αυτήν την αντίθεσή της μεταφέρει λέγοντας: «Απεχθάνομαι αυτούς που τους δίνουν φόλες».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στον κόσμο και αφισών σε καταστήματα και σε άλλους χώρους με σκοπό να καταλάβουν όλοι ότι αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν λύση ζωής.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.