Βραβειο κατα του καπνισματος για τους μαθητες του 1ου Γυμνασιου Κομοτηνης (+Βιντεο)

Η ταινία μικρού μήκους “Change, no smoking” έλαβε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “No smoking Story” που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία

Το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους “No smoking Story” που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απέσπασαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής που δημιούργησαν την ταινία με τίτλο “Change, no smoking”.
 
Μάλιστα  η ταινία δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με το σύνολο των μαθητών του Σχολείου, τους οποίους και εκπροσώπησαν στην σχετική τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στο «Μικρό Παλλάς» στο κέντρο της Αθήνας οι επιβλέποντες καθηγητές κ.κ. Νεοκλής Λεμονίδης και Ειρήνη Πίτατζη.
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι τέσσερις καλύτερες ταινίες μαθητών από όλη την Ελλάδα ως πρώτες μεταξύ ίσων, όπως υπογράμμισαν οι διοργανωτές, σε σύνολο 70 συνολικά συμμετοχών.

Το θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αφορούσε το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες). Στόχος του ήταν η ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.
 
Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν η κ. Σοφία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκ μέρους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας και Διευθυντής Φωτογραφίας, κ. Γιώργος Φρέντζος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης.
 

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών» στην τελετή βράβευσης, ωστόσο το βραβείο παρέλαβε δια χειρός της κ. Παπαδημητρίου ο επιβλέπων καθηγητής κ. Νεοκλής Λεμονίδης, ο οποίος ανέγνωσε το ευχαριστήριο μήνυμα της μαθήτριας κ. Μαρίας Βουκουβάλα εκ μέρους του συνόλου των συμμετεχόντων μαθητών.
 
Όπως ανέφερε στο σχετικό μήνυμα, «η διάκριση αυτή αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το σχολείο μας, καθώς στην υλοποίηση του βίντεο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του. Θελήσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα κατά του καπνίσματος δυνατά όπως το πάθος των φιλάθλων μιας ομάδας φτιάχνοντας το κορεό. Γνωρίζουμε ότι το κάπνισμά καταστρέφει όλα τα όργανα του ανθρώπου, επιλέξαμε ωστόσο την καρδιά ως σύμβολο αγάπης για τη ζωή».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ταινία οι μαθητές σχηματίζουν μία καρδιά η οποία γίνεται «μαύρη» από τσιγάρο, ενώ επανέρχεται στο κόκκινο χρώμα της όταν το τσιγάρο κόβεται στα δύο. Η ταινία έχει αναρτηθεί στο youtube  του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, όπου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.