Βραβευτηκαν οι αριστουχοι μαθητες των Λυκειων Κομοτηνης

Μικρή τελετή απονομής βραβείων, που σε εφαρμογή του καταστατικού του καθιέρωσε το Ίδρυμα «Δ/ρος Βασιλικής Τ. Μπάσμπα, Ιατρού Μικροβιολόγου Υγιεινολόγου, και Ελένης Κ. Μανωλάκου, γένος Μπάσμπα» για τους μαθητές που αποφοίτησαν πρώτοι από τα Λύκεια της Κομοτηνής, κατά το σχολικό έτος 2002-2003, πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής.

Με πολλή χαρά και συγκίνηση παρακολούθησαν την τελετή οι γονείς, οι λυκειάρχες και καθηγητές, συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων. Κάθε βραβείο που απονέμεται στη μνήμη ενός μέλους της οικογενείας Μπάσμπα, του οποίου και φέρει το όνομα, αντιστοιχεί σε ποσό 750 ευρώ (περίπου 255.000 δρχ.) και τιμητικό δίπλωμα. Στην απονομή των βραβείων που έλαβε χώρα, όπως και κατά τα προηγούμενα έτη, σε αίθουσα του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής, που ευγενώς παραχώρησε ο Διευθυντής του κ. Νικόλαος Χατζόπουλος, το Δ.Σ. του Ιδρύματος εκπροσώπησε ο Ισόβιος Πρόεδρος κ. Λέανδρος Μπάσμπας και η Αντιπρόεδρος κ. Αικατερίνη Λ. Μπάσμπα.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο κ. Λέανδρος Τ. Μπάσμπας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που ήρθε και πάλι στη γενέτειρά του, την Κομοτηνή επί κεφαλής αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Δ/ρος Βασιλικής Τ. Μπάσμπα και Ελένης Κ. Μανωλάκου-Μπάσμπα», για να απονείμει για λογαριασμό του Ιδρύματος τα βραβεία που έχουν θεσμοθετηθεί σε εκείνους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πρώτευσαν στα Λύκεια της Κομοτηνής κατά τα σχολικό έτος 2002-2003.
Στη συνέχεια ο κ. Μπάσμπας τόνισε τα εξής: «Αν και το χρηματικό βραβείο αναγκαστικά περιορίζεται στο ποσό που επιτρέπουν οι δυνατότητες του Ιδρύματος, το Ίδρυμα προχώρησε στη θεσμοθέτηση των βραβείων, ώστε οι μαθητές της Κομοτηνής να έχουν τη χαρά να βλέπουν να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους με συγκεκριμένο τρόπο και, συγχρόνως, οι δάσκαλοί τους να έχουν άλλη μια ευκαιρία να αισθανθούν την ικανοποίηση ότι επιτέλεσαν επάξια το καθήκον τους». Πριν περάσει στην απονομή των βραβείων, ο κ. Μπάσμπας ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους, ενώ στους βραβευόμενους και βραβευόμενες ευχήθηκε να συνεχίσουν να διακρίνονται και στις νέες τους σπουδές.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων από τον Ισόβιο Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Λέανδρο Τ. Μπάσμπα στους εξής μαθητές:

1. Βραβείο «Τηλέμαχος Ι. Μπάσμπας» από κοινού στη Χαρίκλεια Αυγουστή του Ιωάννη και στον Νικόλαο Καφαλή του Ιωάννη, που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση κατά τις απολυτήριες εξετάσεις του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής.

2. Βραβείο «Ζωή Τ. Μπάσμπα» στη Χαρίκλεια-Μαρία Τζιτζιάρη του Γεωργίου, που πρώτευσε στις απολυτήριες εξετάσεις του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής.

3. Βραβείο «Ελένη Κ. Μανωλάκου-Μπάσμπα» στη Δήμητρα Δημητρακοπούλου του Ιωάννη, που πρώτευσε στις απολυτήριες εξετάσεις του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής.

4. Βραβείο «Φαίδων Τ. Μπάσμπας» στην Καλλιόπη Αμαξοπούλου του Νικολάου, που πρώτευσε στις απολυτήριες εξετάσεις του 1ου ΤΕΕ Κομοτηνής.

5. Βραβείο «Αναστασία Χ. Κοντοδημοπούλου» στη Χριστίνα Μπαμπίδου του Αναστασίου, που πρώτευσε στις απολυτήριες εξετάσεις του 2ου ΤΕΕ Κομοτηνής.

6. Βραβείο «Βασιλική Τ. Μπάσμπα» στην Άννα Παπαγιαννάκη του Αναστασίου, που πρώτευσε στις απολυτήριες εξετάσεις του Μουσικού Λυκείου Κομοτηνής.

Η σύντομη τελετή έκλεισε με μικρή δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.