Βραβευση της Θρακιωτισσας Ολυμπιονικου, Πηγης Δεβετζη

Σε γυμναστήριο μεταμορφώθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων της νομαρχίας Ροδόπης όπου για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η επιστημονική ημερίδα «Fitness Forun 2006» με εξέχοντες ομιλητές και εισηγητές που παρουσίασαν μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα τις τελευταίες καινοτομίες στο fitness σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Μία επιστημονική ημερίδα που πέρα από τα νέα δεδομένα στον αθλητισμό που παρουσίασαν οι εισηγητές, απετέλεσε και μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού. Μία έννοια που άνθησε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας του 2004, μία αξία που θα πρέπει να διατηρηθεί και μετά Ολυμπιακών εποχή.

Η ημερίδα Fitness ξεκίνησε από τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ με αθρόα συμμετοχή του κόσμου, γυμναστές και φοιτητές του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και από ανθρώπους που θέλησαν να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και τις καινοτομίες του Fitness.


Η ημερίδα αποτελούνταν από δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό σκέλος. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν το grafts welcome από τους Παναγιώτη Σιδηρόπουλο και Θοδωρή Καραμποϊκή, το yoga or pilates από τη Δέσποινα Αρβανιτίδου,το aerostep από τους Βασίλη Ξυραφόπουλο και Γιώργο Γεωργιάδη, το eastern odyssey part 1 από τη Χριστίνα Πανταζοπούλου, το dance off από τον Αλέξανδρο Αλεξιάδη, το vinyasa flow by yoga works από την Άννα Ζώρζου και το stepassion από τον Σάκη Μπακιρτζή στην μία αίθουσα. Στη δεύτερη διαμορφωμένη αίθουσα ο Γιάννης Δηλιάς παρουσίασε το θέμα «διττανθρακικό άλας νατρίου – υδατάνθρακες – κρεατίνη ως ενεργειακό απόθεμα», η Σοφία Τσαταλμπασίδου το θέμα «pilates, the reformer level», η Κερασιά Αγγελάκη το θέμα «vibro pilates», ο Κωνσταντίνος Λαπαρίδης το θέμα «χρήση συμπληρωμάτων κρεατίνης, ανάγκη ή μύθος;», ο Σωτήρης Κυρανάκος το θέμα «αναγκαιότητα του sport marketing και management στο σύγχρονο αθλητισμό» και η Στέλλα Ρόκκα το θέμα «πρόληψη τραυματισμών στην αίθουσα aerobic».

Μετά το πέρας των παράλληλων πρακτικών και θεωρητικών εισηγήσεων πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές ομιλίες της ημερίδας από την Ιωάννα Καρυοφύλλη, μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής επιτροπής και γενική διευθύντρια Παραολυμπιακών αγώνων 2004 με θέμα «εθελοντισμός και παραολυμπιακοί αγώνες» και από την Ειρήνη Μανδραβέλη, παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής το θέμα «διεθνείς σχέσεις στον αθλητισμό».

Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση της αθλήτριας που τίμησε την Ελλάδα και έκανες περήφανο τον τόπο καταγωγής της, τη Θράκη, Πηγή Δεβετζή που τίμησε την ημερίδα με την παρουσία της. Η κ. Δεβετζή συνεχάρη τους διοργανωτές της όλης εκδήλωσης και τους ευχαρίστησε για την τιμητική κίνηση που έκαναν στο πρόσωπό της με το να την βραβεύσουν.


Ήταν μια επιστημονική ημερίδα που στέφθηκε με επιτυχία, τόσο για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκειά της, από τις πρώτες δηλαδή ώρες διεξαγωγής της μέχρι και το τέλος αλλά και από τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

Τα έσοδα της επιστημονικής – αθλητικής ημερίδας διατέθηκαν στον Α.Σ. Δημοκρίτειο και στον Σύλλογο Μέριμνας Ειδικού Παιδιού νομού Ροδόπης «Άγίοι Θεόδωροι».

Χορηγοί επικοινωνίας στην ημερίδα ήταν το περιοδικό «ΖΩ» και το ράδιο «Παρατηρητής 94 FM».

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.