Βραβευση νεοεισαχθεντων φοιτητων

Με την παρουσία των τοπικών πολιτικών παραγόντων αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας καθώς και η καθιερωμένη βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ του Σωματείου Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας το βράδυ της Δευτέρας.

Τη σημασία του εθελοντισμού τόνισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, κ. Ελπινίκη Μουστάκα. «Εθελοντική προσφορά, εθελοντισμός είναι η συναίσθηση της ευθύνης ενός ανθρώπου για το μέλλον αυτού του κόσμου, είναι η κινητήριος δύναμη σε μια διαδικασία για τον κόσμο που ζούμε, στον κόσμο που ονειρευόμαστε να ζούμε και θέλουμε να ζούμε. Είναι η αγάπη που δίνουμε στους φίλους μας, τους γονείς μας, τους αρρώστους, τους γέροντες, τους φτωχούς και τους ανίσχυρους. Σε μια περίοδο που οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωή μας επιβάλλουν τον ατομισμό, το κυνήγι του εύκολου κέρδους, την αυτοπραγμάτωση μέσα από υλικές απολαύσεις και φτιαχτή ευτυχία, ο εθελοντισμός είναι ένα αντίβαρο, μια διέξοδος σε αυτή τη πολύχρωμη και πολύβουη χαρούμενη κενοδοξία όλων μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους αυτούς που στάθηκαν κοντά τους, τον περιφερειάρχη, τον νομάρχη αλλά και «μέσα από την καρδιά μου όλες εσάς και τους συμπολίτες μας που με την μεγαλοψυχία και την οικονομική τους στήριξη απέδειξαν μια ακόμη φορά ότι η ανθρωπιά υπάρχει στον τόπο μας» ζητώντας την υποστήριξη τους «γιατί η φτώχεια και τα προβλήματα δυστυχώς δεν τελειώνουν ποτέ».

Τη εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο περιφερειάρχης ΑΜ- Θ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δάμων Δαμιανός, εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς. Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά έστειλε χαιρετισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών από την περιοχή μας. Η Φιλόπτωχος συνεχίζοντας την παράδοση έδωσε τέσσερα βραβεία αξίας 300 ευρώ σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα με τα βραβεία το Σωματείο στηρίζει οικονομικά και φοιτητές που σπουδάζουν.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.