Βραβευση για τον πρωην καθηγητη του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ κ. Νικολαο Σοφιαδη

Βραβεύτηκε για το έργο του από την Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών

Από 9 έως 12 Οκτωβρίου 2018 στη πόλη Σότσι Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών όπου μεταξύ άλλων επιστημόνων βραβεύθηκε και ο «Κομοτηναίος», τέως καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. κ. Νικόλαος Σοφιάδης.
 
Για το σύνολο των επιστημονικών και διδακτικών έργων του στον Σοφιάδη απονεμήθηκε «Ακαδημαϊκός τίτλος Καθηγητή» και τίτλο «Διακεκριμένος επιστήμονας της Επιστήμης και της Εκπαίδευσης» της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών.
 
Για το βιβλίο του «Η αρμονία του ρυθμού και της ψυχής. Πρακτική φιλοσοφία  της καθημερινής ζωής» απονεμήθηκε με Επίτιμο τίτλο: “Θεμελιωτής της επιστημονικής κατεύθυνσης” και με μετάλλιο του Σωκράτη.
 

Ο κ. Σοφιάδης εργάστηκε ως Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1991 έως το 2010 με ανάθεση διδασκαλίας του μαθήματος Φυσιολογίας με ιδιότητα Αναπληρωτή Καθηγητή και στη συνέχεια Καθηγητή. Από τον Αύγουστο του 2010 βγήκε στη σύνταξη. 

Λίγα λόγια για τον Νικόλαο Σοφιάδη 

Ο Νικόλαος Σοφιάδης – νευροφυσιολόγος, διδάκτωρ Βιολογικών Επιστημών, καθηγητής φυσιολογίας είναι συγγραφέας 170 επιστημονικών δημοσιεύσεων, 10 εκπαιδευτικών συγγραμμάτων για τους φοιτητές και ακαδημαϊκούς, 7 εφαρμογών των αποτελεσμάτων της έρευνας σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και 10 βιβλίων.
 
Οι εργασίες αυτές αφορούν τους εξής τομείς: νευροφυσιολόγια του κεντρικού νευρικού συστήματος, φυσιολόγια καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, φυσιολόγια της εργασίας, εργοφυσιολόγια, αγωγή υγείας και μεθοδολογία εκπαίδευσης. Έχει στενή συνεργασία με ορισμένα Πανεπιστήμια και με τα κεντρικά επιστημονικά περιοδικά της Ρωσίας, της Ουκρανίας και Βουλγαρίας.
 
Τον Ιούνιο του 2018 εκδόθηκε από τις εκδόσεις  «Μαυρογένης Α.Ε.» το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η αρμονία του ρυθμού και της ψυχής. Πρακτική φιλοσοφία  της καθημερινής ζωής». Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στον Άνθρωπο – ως βιολογικό, κοινωνικό και μεταφυσικό Ον.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.