Βραβευση Ευγενιας Τσουδερου στο 8ο Συνεδριο Θρακων

Κατά τη διάρκεια του 8ου Παγκόσμιου Συνέδριου Θρακών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2009 στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, βραβεύτηκε η πρώην υπουργός και Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κυρία Βιργινία Τσουδερού για την προσφορά της στον Πολιτισμό. Το βραβείο της παρέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κομοτηνής κυρία Πέρσα Μαμούκαρη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό της κυρίας Τσουδερού ο οποίος έλεγε.

«Ευχαριστώ θερμά για την τόσο τιμητική διάκριση. Με τιμά ιδιαίτερα ότι η διάκριση προέρχεται από την Ομοσπονδία Θρακιωτών που εκπροσωπεί όλους τους Θρακιώτες.

Την Θράκη την αγάπησα πριν από μισό αιώνα, όταν την πρωτοεπισκέφτηκα με τον πατέρα μου. Έκτοτε τα προβλήματά της έγιναν και δικά μου προβλήματα. Θεωρούσα ιδιαίτερη αδικία που παρόλο ότι είχε γίνει μετά τον Αʼ Παγκόσμιο πόλεμο, η φιλόξενη κατοικία ξεριζωμένων Ελλήνων από την Ρωμυλία μέχρι την Σμύρνη, δεν έτυχε της μέριμνας του Ελληνικού κράτους που της άξιζε.

Μόνη της η νεότερη Θράκη αντιπάλεψε με πείσμα, συνέπεια και επιτυχία στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για την Νεότερη Ελλάδα.

Χαίρομαι που μπόρεσα όταν το έφερε η μοίρα μου να εμπλακώ στην ενεργό πολιτική να προσφέρω όχι μόνο ιδέες και αξίες, αλλά και λύσεις για τα προβλήματα της Θράκης.

Το Ι.Θ.Τ. & Π. είναι ένα μικρό δείγμα της προσπάθειάς μου για να συνδράμω στην άρση των αδικιών που υπέστη η Νεότερη Θράκη.

Οι ορθές πρόνοιες για την Θράκη εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλης της Ελλάδας. Η Θράκη όπως πάντα διαμέσου των αιώνων είναι θεματοφύλακας ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. Έχει παίξει και παίζει το ρόλο της ως ακριτικό προπύλαιο του ελληνισμού.

Ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαστε καλά και να σας σφίξω το χέρι από κοντά».

Εκτός από την κυρία Τσουδερού βραβεύτηκαν Θρακιώτες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.