Βραδια προσφορων στην Ξανθη

Βραδιά προσφορών από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) του νομού Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί φέτος, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Οι Ξανθιώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης κάνοντας τα ψώνια τους και απολαμβάνοντας το εορταστικό κλίμα που θα συνοδεύσει την βραδιά αυτή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ που αφορά την διοργάνωση Γιορτής Άνοιξης στα τέλη Μάιου-αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση που έρχεται να συμπληρώσει το δίπτυχο Καρναβάλι-Γιορτές Παλιάς Πόλης, με στόχο την προώθηση όχι μόνο του τοπικού οίνου, αλλά και της οινοποιίας της ευρύτερης περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ, Σωτήρη Τσιακίρογλου, πρόκειται για μια βραδιά, όπου οι καταστηματάρχες θα διευρύνουν το ωράριό τους και μετά τις 9.00 το βράδυ, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό τα είδη τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. «Πρόκειται για μια πρόταση, η οποία είχε κατατεθεί από την Ομοσπονδία πέρσι για τον Αύγουστο του 2007. Όμως, η βραδιά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ανεστάλη – όπως και άλλες εκδηλώσεις στη χώρα – λόγω των πυρκαγιών που έπληξαν την Πελοπόννησο. Φέτος, ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, μια εκδήλωση η οποία γίνεται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού και την οποία προσπαθούμε να προσαρμόσουμε και στη πόλη μας».

Βραδιά των προσφορών που θα λάβει χώρα, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, θα συνοδευτεί και με εκδηλώσεις, όπως τόνισε ο κ. Τσιακίρογλου. Γι’ αυτό το λόγο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συναντήθηκε προχθές με τις δημοτικές αρχές για να ζητήσει την ένωση του εμπορικού ιστού με την παλιά πόλη, με τις κατάλληλες πεζοδρομήσεις. «Χθες είχαμε επαφή με τον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να πεζοδρομηθεί ο εμπορικός ιστός, ουσιαστικά, το κέντρο της πόλης. Η βραδιά των προσφορών θα συνοδευτεί με εκδηλώσεις, με συμμετοχή μουσικών σχημάτων, περιφερόμενων και σταθερών, ενώ για τα μικρά παιδιά θα υπάρξουν ξυλοπόδαροι, οι οποίοι θα δώσουν ένα κλίμα χαράς και γιορτής – που συνάδει και με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης – προκειμένου οι καταναλωτές να μπορέσουν ελεύθερα και απρόσκοπτα – χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια – να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πόλης, αλλά και να κάνουν τις αγορές τους».

Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ, αναμένεται να γίνει θεσμός είτε στις καλοκαιρινές εκπτώσεις είτε στις χειμερινές. Θετική έκβαση για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς της πόλης μέλλει να έχει η πρόταση της ΟΕΒΕ για τη συνένωση δύο πλατειών με τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και πάρκινγκ στη λαϊκή αγορά της πόλης. «Θέλουμε να δείξουμε στους διοικούντες, κυρίως, στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι οι πεζόδρομοι λειτουργούν υπέρ της τοπικής αγοράς, αλλά και των καταναλωτών. Επιπλέον, η πρότασή μας για τη συνένωση δύο πλατειών με τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και πάρκινγκ στη λαϊκή αγορά της πόλης θα φέρει τους καταναλωτές, αλλά και τους επισκέπτες στην καρδιά της πόλης και την Παλιά Πόλη», είπε ο κ. Τσιακίρογλου, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει στόχο την ανάδειξη της πόλης της Ξάνθης, αλλά και του νομού γενικότερα, τη διασφάλιση καλύτερου οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι, τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Περιφέρειας και την προαγωγή των σχέσεων των κατοίκων της περιοχής.

Γιορτή της Άνοιξης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) του νομού Ξάνθης που έχει ως στόχο τη διοργάνωση Γιορτής της Άνοιξης στα τέλη Μάιου-αρχές Ιουνίου. Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Τσιακίρογλου, ευελπιστεί να πάρουν σάρκα και οστά αυτές οι εκδηλώσεις, που θα δρομολογηθούν σε συνεργασία με τον επαγγελματικό και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. «Αυτές οι εκδηλώσεις έχουν να κάνουν με γλυκό, με τοπικό οίνο και τοπική μπύρα και πιστεύω ότι θα μπουν στη τελική ευθεία». Για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας, η Ομοσπονδία σχεδιάζει διάφορες επισκέψεις στο εξωτερικό με στόχο τη μελέτη των σχετικών πρακτικών, αλλά και επαφές με πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ώστε «να προωθήσουμε κάποιες βραδιές αυτών των χωρών στην πόλη μας».

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έρχεται να συμπληρώσει το δίπτυχο Καρναβάλι-Γιορτές Παλιάς Πόλης, σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου. «Έχουμε το Καρναβάλι το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος του χειμώνα, έχουμε τις Γιορτές Παλιάς Πόλης που πραγματοποιούνται στην αρχή του φθινοπώρου. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να συμπληρώσουμε αυτές τις διοργανώσεις που αποτελούν πλέον θεσμός με μια διοργάνωση που θα λαμβάνει χώρα στα τέλη άνοιξης-αρχές καλοκαιριού». Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση όχι μόνο του τοπικού οίνου, αλλά και της οινοποιίας της ευρύτερης περιφέρειας.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.