«Βουλιαξε» ξανα η Ξανθη

Απόλυτα επιτυχημένες, παρά τα προβλήματα με τους συλλόγους, είναι για ακόμη μια χρονιά οι Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού, τόσο Ξανθιωτών όσο και επισκεπτών, τις δύο πρώτες μέρες των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2016, με το αδιαχώρητο να επικρατεί τόσο στα στέκια των συλλόγων, όσο και στους δρόμους της παλιάς πόλης και στην κεντρική σκηνή, όπου το Σάββατο εμφανίστηκαν οι αδερφοί Διονυσίου και την Κυριακή ο Νίκος Ζωιδάκης διασκέδασε το κοινό με κρητική μουσική και τραγούδια.
 
Φέτος βέβαια το διάστημα πριν την έναρξη των γιορτών σημαδεύτηκε από το θέμα της απαίτησης από πλευράς ΔΟΥ Ξάνθης να εκδίδουν όλοι οι σύλλογοι απόδειξη, κάτι που οδήγησε σε αναταραχή την τελευταία εβδομάδα, με κίνδυνο να ανατρέψει εντελώς όλο το πρόγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν οι γιορτές.
 
Τελικά όμως την πρώτη βραδιά, από τους συνολικά 29 συλλόγους που διαθέτουν στέκι, δεν κατέβηκαν 7, είτε επειδή δεν προσκόμισαν στοιχεία στην Εφορία είτε λόγω συνειδητής απόφασης, όπως οι «Απαράδεκτοι», οι οποίοι μάλιστα ανήρτησαν στο στέκι τους μια αφίσα με την οποία διαμαρτύρονται για την κοπή αποδείξεων.
 
Συνολικά 37 φορείς συμμετέχουν στις γιορτές, είτε με στέκια είτε με πάγκους είτε με ενημερωτικά περίπτερα, ενώ από την πρώτη μέρα των Γιορτών εμφανίστηκε και η Εφορία της Ξάνθης που πραγματοποίησε ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους Συλλόγους.
 
Πάντως η όλη κατάσταση δεν φάνηκε να πτοεί τον κόσμο, ο οποίος συνέχισε να προσέρχεται δυναμικά στην πόλη της Ξάνθης, δείχνοντας τη ζωντάνια και κέφι των προηγούμενων ετών.
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα με Συναυλία Hip Hop “Special Delivery”από το Gifhorn της Γερμανίας, ενώ σήμερα στην κεντρική σκηνή θα λάβει χώρα βραδιά λαογραφίας, με τη συμμετοχή συλλόγων από την Ξάνθη αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

Συνεχίζονται οι Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη με συναυλία του Νίκου Ζωιδάκη

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Sunday, September 4, 2016

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.