Βουλγαρικη εταιρια διαπραγματευεται με Ελληνικες

Για τη δημιουργία joint venture στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, η διοίκηση της βουλγαρικής εταιρίας Holding – Saedinenie, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με ελληνικές εταιρίες, όπως δήλωσε σήμερα στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλός της, Atana Roupchev.

Ειδικότερα, ο κ. Roupchev επεσήμανε ότι εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να οριστικοποιηθεί με ποια ελληνική εταιρία θα συνεργαστεί η Saedinenie, ενώ μιλώντας για το μέρος όπου και θα εγκατασταθεί η νέα εταιρία, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις, με επικρατέστερη αυτής της Κομοτηνής. Άλλα μέρη που ενδεχομένως να εγκατασταθεί η νέα εταιρία, είναι οι Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.

Αντικείμενο της νέας εταιρίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Saedinenie, κ. Roumchev, θα είναι η κατασκευή μονάδων laser, που θα χρησιμοποιούνται κυρίως για ιατρικούς λόγους.

Επισημαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται εδώ και έξι μήνες, και βρίσκονται στο στάδιο διευθέτησης των οικονομικών όρων.

Στο μεταξύ, εντός του επόμενου μήνα, αναμένεται σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Saedinenie, να δημιουργηθεί και γραφείο αντιπροσωπείας της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να συντονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση της εταιρίας, για τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας, όπως επεσήμανε ο κ. Roupchev στο ΜΠΕ, βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων με μεγάλο ελληνικό όμιλο, για τη δημιουργία από κοινού εταιρίας, με αντικείμενο δραστηριότητας τις υψηλές τεχνολογίες.

Καταλήγοντας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της εταιρίας για τη συμμετοχή της σε ελληνική κοινοπραξία, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των ελληνικών εταιριών.

Επισημαίνεται ότι η Saedinenie, είναι εταιρία Holding και πλαισιώνεται από 40 θυγατρικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως την ελαφρά βιομηχανία, την υφαντουργία, στον κατασκευαστικό κλάδο, τον τουρισμό, την ανοικοδόμηση και την κατασκευή μηχανημάτων.

Η εταιρία συνεργάζεται με εταιρίες σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με εταιρίες της Ελλάδας, Τουρκίας και Ρουμανίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.