ΒΟΛΤΑ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ

Ο κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΙΑ από τη Δευτέρα επέστρεψε και με τις δύο αίθουσές του και με δύο ταινίες που εμπεριέχουν το στοιχείο της περιπέτειας. Στην αίθουσα 1 στις 5:30, στις 7:00 και στις 9:45 επιστρέφει η Μούμια σε σκηνοθεσία Στήβεν Σόμερς, ενώ η 2η αίθουσα φιλοξενεί στις 7:15 και στις 9:45 το Μάικλ Κέιν στο πλευρό της Σάντρα Μπούλοκ να παλεύει για το μεγαλείο της γυναικείας ομορφιάς στο Miss… με το ζόρι.

Η μούμια επιστρέφει

Δέκα χρόνια πέρασαν από την τρομακτική περιπέτεια που έζησαν στην Αίγυπτο ο Ρικ και η Εβελιν, οι οποίοι τώρα ζουν ήσυχοι και αγαπημένοι στο Λονδίνο μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας, τον 9χρονο Αλεξ. Για να καταπολεμήσουν την καθημερινότητα, έχουν τη φαεινή ιδέα να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο. Εκεί θα συναντηθούν εκ νέου με το σατανικό ιερέα Ιμχοτέπ…
Η ταινία ξεκινάει με πόλεμο: ο βασιλιάς Σκορπιός πολεμάει εναντίον του βασιλιά Φαραώ για να πάρει τη θέση του. Μετά από 7 χρόνια εκστρατείας χάνει τη μάχη και με τους λίγους άντρες του επιστρέφει στην έρημο. Ένας – ένας πεθαίνουν κι αυτός παλεύει χάρις στην επιθυμία του για εξουσία. Υπόσχεται τότε στον κακό Θεό Ανούβι να του δώσει την ψυχή του με αντάλλαγμα την κατάκτηση της Αιγύπτου… Η Έβελιν είναι η βασίλισσα Νεφερτίτη και επιστρέφει για να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη Μούμια του Σόμερς.
Κατά τη διάρκεια ανασκαφών ανακαλύπτει το βραχιόλι του Σκορπιού. Σύμφωνα με το μύθο αν κάποιος το φορέσει θα πρέπει μετά από πέντε μέρες να βρεθεί στο ναό του Σκορπιού, διαφορετικό το τίμημα είναι βαρύ.
Την εύρεση του βραχιολιού ακολουθεί σεισμός που παγιδεύει το ζευγάρι. Συμβαίνει όμως να διαβάζουν μια επιγραφή, «όποιος ανοίξει το κιβώτιο θα πει νερό απ’ το Νείλο…» Το τείχος γκρεμίζεται και το ζευγάρι πίνει νερό.
Ο μικρός Άλεξ βρίσκεται στο παλάτι του Σκορπιού, έτοιμος να διαδραματίσει λίγο αργότερα το δικό του ρόλο σ’ αυτό το μεταφυσικό παιχνίδι.
Ενόσω η Έβελιν κι ο Ρικ επιστρέφουν στο Λονδίνο, στην Πόλη των Νεκρών γίνονται ανασκαφές, που ανακαλύπτουν το βασιλιά Σκορπιό. Για να εκπληρωθούν οι προφητείες λείπει το βραχιόλι του βασιλιά που μπορεί να τον αναστήσει. Όποιος νικήσει τον αναστημένο βασιλιά θα μπορέσει να κατακτήσει τον κόσμο.
Μυθικοί και σύγχρονοι αρχηγοί και βασιλιάδες μπλέκονται σ’ ένα καταπληκτικό παιχνίδι εξουσίας με τη συνδρομή εξαιρετικών εφέ. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το ότι στιγμές η εξουσία τους εξαρτάται από ένα βραχιόλι, φορεμένο από ένα παιδί.

Miss… με το ζόρι

Ο Πολίτης απειλεί την ήσυχη ζωή μιας πόλης και το FBI παλεύει να τον εντοπίσει. Η πράκτορας Γκρέισι Χαρτ κάνει συλλήψεις, παίζει μποξ, αγοράζει καφέ και τρώει πίτσα με την ίδια ένταση, η οποία αποκαλύπτει τις ισχυρές αντρικές της ορμόνες.
Πίσω από τις καταπληκτικές της ικανότητες κρύβεται το σώμα και το πρόσωπο της Σάντρα Μπούλοκ.
Όταν ο Πολίτης απειλεί να «τρίξει» τα θεμέλια της «Μις Αμερική», ενός γνωστού διαγωνισμού υποτροφιών, θα χρειαστούν τα μαγικά χέρια του κ. Μέλινγκ (Μάικλ Κέιν) να μετατρέψουν το ασχημόπαπο σε κούκλα.
Ο κύριος της πασαρέλας αγαπάει πλέον περισσότερο τα χρήματα και λιγότερο τις άτσαλες καλλίγραμμες νεαρές που δεν σέβονται την αληθινή ομορφιά.

«She is a lady, she is a winner” κι αυτό το τραγούδι επιβεβαιώνεται μέχρι και τα τελευταία καρέ του φιλμ.
Τα ράσα κάνουν τον παπά όταν κι εφόσον υπάρχει πίστη… και η πράκτορας Γκρέiσι Χαρτ παίρνει τα εύσημα της γοητείας που μπορεί να περικλείει λίγη αμηχανία, κάποια αδεξιότητα και μια δόση μοναξιάς. Ο Κέιν και η Μπούλοκ συστήνουν ένα εξαιρετικό ζευγάρι συνομιλητών, όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον ν’ αποκαλύψει τα αίτια μιας κρίσης ταυτότητας. Καμία εξέλιξη βέβαια δεν θα ήταν εφικτή στην ταινία χωρίς την Κάντις Μπέργκεν, ξανθιά, όμορφη στα νιάτα της και ζηλιάρα στα γεράματά της…
Η Μπούλοκ αποδεικνύεται ιδανική να απογυμνώσει τη λάμψη της στημένης ομορφιάς φλερτάροντας ταυτόχρονα μ’ ένα συνάδελφό της.

Η ματαιοδοξία της ομορφιάς, ενός δώρου που καίει όταν το πιάσεις άστοχα στα χέρια σου, φέρνει αυθόρμητο γέλιο και κάποιο αυτονόητο προβληματισμό. Προσοχή! Μην προσπαθήστε ν΄ αντιγράψτε τα μαθήματα αυτοάμυνας που παρουσιάζει η καλογυμνασμένη Μπούλοκ. Ευτυχώς η κυρία είναι υπέρ της γυναικείας φιλίας.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.