Βολτα στ Αστερια

Όσοι αισθάνονται ότι τίποτε το διαφορετικό δεν συμβαίνει γύρω τους, ικανό να αλλάξει το σκηνικό της καθημερινότητας μπορούν να διαφύγουν προσωρινά στον περίεργο κόσμο του «VIDOCQ» που προβάλλεται στην 1η αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ στις 7.30 και στις 9.45, δημιουργώντας μια απόλυτη ατμόσφαιρα θρίλερ. Στη διπλανή αίθουσα, στις 7.15 και στις 9.45, τρεις διάσημοι λωποδύτες, Μπρους Γουίλις, Μπίλι Μπομπ Θόρντον και Κέτι Μπλάνσετ, ανταμώνουν για να μεταμορφώσουν την υπερβολή σε περιπέτεια. Κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο στις 5.30 και στις 7.30 έρχεται «Η εποχή των παγετώνων», ένα εξαιρετικό δείγμα ευφυούς και χιουμοριστικής ταινίας.

VIDOCQ

Στο «VIDOCQ» με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Γκιγιόμ Κανέ, Ιν Σαστρ, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να ακονίσουν το μυαλό τους και να ζήσουν δυνατές στιγμές.
Στο Παρίσι του 1830 ένας δημοσιογράφος, που γράφει τη βιογραφία του φημισμένου ντετέκτιβ Βιντόκ, ακολουθεί τα ίχνη του στην έρευνα μιας σειράς φόνων με πολιτικο-οικονομικά κίνητρα, που φέρεται να έχει κάνει ένας μυστηριώδης δολοφόνος με μεταφυσικές ικανότητες. Πρώτη ταινία ενός υπεύθυνου ειδικών εφέ που δούλεψε κυρίως με τον Ζενέ («Η πόλη των χαμένων παιδιών»). Η ταινία ανατρέχει στην ψηφιακή τεχνολογία για να φτιάξει την ατμόσφαιρα της εποχής, έχοντας ένα ιδιόμορφο εικαστικό ύφος που ο Πιτόφ αποκαλεί «retro-futuro».

Bandits

Δύο ληστές τραπέζης, ο ακαταμάχητος Τζο Μπλέικ (Μπρους Γουίλις) και ο υποχονδριακός Τέρι Κόλινς (Μπίλι Μπομπ Θόρντον), δραπετεύουν από τη φυλακή και επιστρέφουν στο «επάγγελμα», με στόχο να πιάσουν την καλή… μια και καλή! Κι ενώ το σχέδιό τους πετυχαίνει, βρίσκουν έναν σοβαρότερο μπελά από την καταδίωξη της αστυνομίας: τρακάρουν με την Κέιτ Γουίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ), μια συνηθισμένη νοικοκυρά που έχει σιχαθεί τη βαρετή ζωή της. Η Κέιτ ακολουθεί τον Τζο και τον Τέρι στην προσπάθεια διαφυγής τους και στην πορεία τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα: οι δύο ληστές την ερωτεύονται κι εκείνη τους το “ανταποδίδει”, αλλά δεν ξέρει ποιον να διαλέξει… Tόσο ο Τζο και όσο και ο Τέρι απέχουν πολύ από το ανδρικό πρότυπο, αλλά και οι δύο μαζί φτιάχνουν… τον τέλειο άνδρα!
Το φιλμ “Οι Λωποδύτες” είναι μια διαφορετική κωμωδία, που πηγάζει από τους τρεις κοινωνικά “απροσάρμοστους” κεντρικούς χαρακτήρες της. Πρόκειται για μια «μια ενδιαφέρουσα, ρομαντική κωμωδία με πραγματική ενέργεια και πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική», λέει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Μπάρι Λέβινσον, ο οποίος δέχτηκε με ενθουσιασμό να αναλάβει το έργο.
Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί επέλεξαν τον Λέβινσον ως σκηνοθέτη γιατί όλες του οι ταινίες βασίζονται στις έντονες προσωπικότητες των κεντρικών χαρακτήρων. «Η ταινία δεν αναφέρεται σε ληστές τραπεζών, αλλά σε μια απίστευτη σχέση ανάμεσα σε τρεις ανθρώπους» λέει η παραγωγός Μισέλ Μπερκ. Και πράγματι, το βασικό θέμα της είναι τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα μπαίνει ανάμεσα σε έναν άντρα της “δράσης” και έναν άντρα του “πνεύματος”: «Πρέπει να κάνει την επιλογή ανάμεσα στον γοητευτικό άντρα που πράττει και τον έξυπνο, αλλά υποχόνδριο, τύπο που σκέφτεται και που δεν κάνει ούτε ένα βήμα χωρίς ανάλυση», αναφέρει ο Μάικλ Μπέρνμπαουμ. «Υπάρχει μια τεράστια αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτά τα δύο πρόσωπα: είναι τα δύο μισά μιας τέλειας προσωπικότητας».

Η εποχή των παγετώνων

Η εποχή των παγετώνων, είναι κάτι παραπάνω από μία εξαιρετικά καλοφτιαγμένη ταινία κινούμενων σχεδίων. Είναι μία ταινία καλών αισθημάτων, που βγάζει πολλά γέλια, παρόλο «το θριλεροειδές» της περιτύλιγμα. Είναι μία ταινία που διαθέτει πλούσια δράση, εξαιρετικά γκαγκς και πάνω από όλα διαθέτει ψυχή και επίκαιρα μηνύματα, χωρίς να καταφεύγει σε ηθικολογίες.
Είκοσι χιλιάδες χρόνια πριν, την εποχή των παγετώνων, ενώ τα περισσότερα ζώα μεταναστεύουν προς το νότο για να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα οι τρεις ήρωες της ιστορίας παραμένουν στον «τόπο» τους. Ο γιγάντιος Σιντ, γιατί είναι πολύ τεμπέλης, ο μαλλιαρός μαμούθ Μάνι γιατί αρνείται να κάνει, ό,τι κάνουν οι άλλοι και ο κουτοπόνηρος τίγρης Ντιέγκο γιατί ονειρεύεται τρυφερά εδέσματα. Ένα εγκαταλελειμμένο όμως μωρό που βρίσκεται στο δρόμο τους… τους αναγκάζει να «βάλουν πλώρη» για ένα μεγάλο απίστευτο ταξίδι… Στόχος τους είναι να παραδώσουν σώο και αβλαβές το μωρό στην οικογένειά του. Έτσι βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες χιονοστιβάδες, γέφυρες από πάγο και λίμνες από λάβα…
Η τρυφερή, συγκινητική αυτή ταινία, αν και εμπλουτισμένη με άφθονα κωμικά στοιχεία – που την κάνουν μια αξιαγάπητη κωμωδία – δεν υπολείπεται σε δράση και ανατροπές, αλλά και σε μηνύματα, γύρω από τη διαφορετικότητα και την αυτογνωσία. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρις Γουέτζ και στην ταινία ακούγονται οι φωνές των Ρέι Ρομάνο, Ντένις Λίρι, Τζον Λεγκουιζάμο.
Στην ελληνική «έκδοσή» της, στους τρεις προϊστορικούς ήρωες δανείζουν τις φωνές τους οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος και Λεωνίδας Κακούρης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.