Βολα στ ΑΣΤΕΡΙΑ

Όλα ξεκινούν από την οικογένεια, όταν η ταινία γυρίζεται στα αμερικανικά κινηματογραφικά πρότυπα. Η συνέχεια βέβαια πάντα, εξελίσσεται επί της οθόνης. Η Λάρα Κροφτ τα έχει όλα και μπορεί να τα πετύχει όλα στο «Tomb Raider» που προβάλλεται καθημερινά στην 1η αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ στις 7.15 και στις 9.45. Η Αντζελίνα Τζολί στην προσωπική της ζωή δεν αναλώνεται μόνο σε γυμναστήρια αλλά έγινε γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο ως πρέσβειρα καλής θέλησης.
Στην 2η αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ στις 7.00 και στις 9.45 η Πενέλοπε Κρουζ εμφανίζεται στο ρόλο μιας Κολομβιανής γόησσας, συζύγου του Τζόνι Ντεπ. Λίγο πριν την δούμε στο «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», στο ρόλο της Πηνέλοπης, την απολαμβάνουμε σ’ ένα ιδιότροπο ρόλο, εξίσου ενδιαφέροντα με τα όσα της καταμαρτυρούν στην προσωπική της ζωή. Όσο για τον Τζόνι Ντεπ μάλλον τα καταφέρνει σε περιθωριακούς ρόλους σε σημείο ν’ αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο θα εγκαταλείψει τη μεγάλη οθόνη για τα μάτια της καλής του.

Lara Croft – Tomb Raider

Γεννημένη στα πλούτη, κόρη ενός διάσημου αρχαιολόγου, ζει στην κοινωνία των εκλεκτών και μοιράζει τα ενδιαφέροντά της ανάμεσα στη στρατιωτική εκπαίδευση, τις πολεμικές τέχνες και την αναζήτηση σπάνιων χαμένων τύμβων στα πέρατα της γης.
Με τόσα χαρίσματα το μόνο που απομένει να διεκδικήσει είναι τη σωτηρία του σύμπαντος.
Η Λάρα Κροφτ αγωνίζεται σαν άντρας, τα βάζει εξίσου καλά με τους κακοποιούς, οι οποίοι επιδιώκουν ν’ αποκτήσουν τα δύο κομμάτια ενός τριγώνου, τα οποία ενωμένα μπορούν να κατευθύνουν το χρόνο.
Η διάδοχος του Ιντιάνα Τζόουνς, η ηρωίδα αναδυόμενη από βιντεοπαιχνίδι, κερδίζει τις εντυπώσεις ως αγωνίστρια, αλλά και ως θηλυκό. Στην ψηφιακή της μορφή, πριν δύο χρόνια, είχε ψηφιστεί ως «η πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη».
Η ταινία εντυπωσιάζει όχι μόνο για την πρωταγωνίστρια, αλλά και για την νέα τεχνολογία, τις πολεμικές τέχνες και το εξαιρετικό τοπίο στην ζούγκλα του Αμαζονίου.

Blow

Όλα λοιπόν έχουν σαν βάση την οικογένεια και συγκεκριμένα τη σχέση του πατέρα με τη μητέρα. Ο Τζόρτζι μεγάλωσε με μια μάνα απούσα κι έναν έντιμο πατέρα να προσπαθεί να ικανοποιήσει τις υπερβολικές απαιτήσεις της γυναίκας του τονίζοντας στον αγαπημένο του γιο «το χρήμα δεν είναι το παν». Ο Τζορτζ αποστρεφόταν το ίδιο τη μητέρα του και τη φτώχεια γι’ αυτό κι έφυγε στην Καλιφόρνια με τον φίλο του Τούνα να κερδίσει τη ζωή. Οι ηλιόλουστες μέρες με ωραίες γυναίκες και διασκέδαση μοιάζουν ν’ αποκτούν διάρκεια με το εμπόριο ναρκωτικών.
Βασιλιάς της παραλίας στην αρχή, βασιλιάς των Ανατολικών κολεγίων στη συνέχεια ο Τζορτζ «βοηθάει» να περάσει το καλό χόρτο στη νεολαία, έχοντας τη βοήθεια της αγαπημένης Μπάρμπαρα, αεροσυνοδός στο επάγγελμα. Ο Τζορτζ και η Μπάρμπαρα αγοράζουν ένα υπέροχο σπίτι στο Ακαπούλκο, συλλαμβάνεται όμως για κατοχή 300 κιλών. Αναγκάζεται να παραβιάσει την εγγύηση για να φροντίσει την Μπάρμπαρα που πεθαίνει από καρκίνο.
Σ’ όλες τις περιπέτειές του κάνει μια στάση στο σπίτι, όπου εισπράττει την απόρριψη της μητέρας του. Έχοντας περάσει την εποχή της ανηθικότητας, επιδιώκει την κάθαρση λειτουργώντας ως τιμωρός του γιου της, γι’ αυτό και τον καρφώνει στην αστυνομία.
Ο Τζόνι Ντεπ πληρώνει συνεχώς τα γραμμάτια της καταγωγής του. Η ταινία αγγίζει τα συναισθήματα που σχετίζονται με την απούσα οικογενειακή θαλπωρή, τον καθορισμό των ρόλων, και τον προσδιορισμό της ταυτότητας. Στηρίζεται σε αληθινή ιστορία γι’ αυτό και προκαλεί το ενδιαφέρον.
Ο Τζορτζ φτάνει στο γκρεσέντο της αγοράς της κοκαΐνης έχοντας βρει τις άκρες στην Κολομβία. Μαζί με τα χρήματα κερδίζει και μια όμορφη Κολομβιανή σύζυγο, την Πενέλοπε Κρουζ, γυναίκα φωτιά και δηλητήριο ταυτόχρονα. Η Μέρτα του προσφέρει το πιο όμορφο δώρο της ζωής του, την κόρη του Κριστίνα. Όταν όλα γκρεμίζονται στη ζωή του σαν χάρτινος πύργος ο Τζορτζ αναπνέει μέσα από την ύπαρξη της κόρης του, δικαιώνοντας το ρόλο της οικογένειας.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.