«Βλεπει λυση» ο Σπαρτακος για τις παιδικες χαρες

Στην πρωτοβουλία του γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών να ζητήσει τεχνικό δελτίο με τις ανάγκες των Δήμων για τις παιδικές χαρές

Ανακοίνωση με την οποία μεταφέρει την πρωτοβουλία του γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκη για τις παιδικές χαρές, θεωρώντας πως αυτή μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το ξήλωμα των παιδικών χαρών στην Κομοτηνή, εξέδωσε η παράταξη του Σπάρτακου.
 
Σε αυτή τονίζεται πως ο γ.γ. κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους σε καταγραφή των αναγκών τους, συμπληρώνοντας το σχετικό τεχνικό δελτίο μέχρι τις 31 Μαΐου 2017, με την παράταξη του Σπάρτακου να εκφράζει την βεβαιότητα πως αυτή είναι η λύση που χρειαζόταν η πόλη (και μαζί της όλη η χώρα), ευελπιστώντας να υλοποιηθεί ώστε «κάποια στιγμή να ασχοληθούμε και με τα σοβαρά προβλήματα που μας ταλανίζουν».
 
Ερωτηθείς για το θέμα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως η πρωτοβουλία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν λύνει άμεσα το θέμα που έχει δημιουργηθεί, και θα αφήσει τις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής κλειστές για μήνες, αν όχι και περισσότερο.
 
Θετικότερο θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρξει παρέμβαση ώστε ο νόμος για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών να ανακληθεί προσωρινά, ώστε και να μην κλείσουν οι παιδικές χαρές, και να υπάρχει περίοδος χάριτος για την πιστοποίηση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπάρτακου έχει ως εξής: 

«Πριν τρεις εβδομάδες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης ανακοίνωσε στο σώμα την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών σχετικά με την λειτουργία και την πιστοποίηση των 75 παιδικών χαρών της δικαιοδοσίας του. Με αφορμή το εισαγγελικό έγγραφο, που καλούσε σε συμμόρφωση με τον νόμο για τις αυστηρές προδιαγραφές, ο δήμαρχος ναι μεν ανέλαβε την ευθύνη για τα περαιτέρω, κάλεσε όμως ταυτοχρόνως με τρόπο αιφνιδιαστικό τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προτείνουν …λύσεις στο πρόβλημα. Λες και μπορεί κάποιος μακράν της διοίκησης να βρει απαντήσεις τέτοιου τύπου.
 
Ωστόσο είδαμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος του πανελλαδικού προβλήματος, δύο μέρες μετά ανακοίνωσε δική του πρωτοβουλία εξεύρεσης πόρων ειδικά για τις παιδικές χαρές της χώρας. Ο γ.γ. Κ. Πουλάκης ενημέρωσε σχετικά την ΚΕΔΕ και κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους σε καταγραφή των αναγκών τους, συμπληρώνοντας το σχετικό τεχνικό δελτίο μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Να λοιπόν η λύση που χρειαζόταν η πόλη (και μαζί της όλη η χώρα), σε αυτό το επίπεδο μόνο μπορούσε να βρεθεί κι ευελπιστούμε να υλοποιηθεί ώστε κάποια στιγμή να ασχοληθούμε και με τα σοβαρά προβλήματα που μας ταλανίζουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.