«Βlack out» στην απονομη δικαιοσυνης «βλεπουν» για το 2016 οι δικηγοροι

Συμβολική κατάληψη στα δικαστήρια της Κομοτηνής από τους 6 δικηγορικούς συλλόγους της ΠΑΜ-Θ

Σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής προχώρησαν σήμερα, την τελευταία μέρα των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι διοικήσεις των 6 δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειάς μας.

Αντιπροσωπεία των δικηγόρων επέδωσε ψήφισμα στον πρόεδρο Εφετών Θράκης, κ. Χρήστο Τζανερρίκο, δηλώνοντας την αντίθεση του κλάδου στην εφαρμογή του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και προβλέποντας ότι αυτός θα επιδεινώσει τα ήδη οξυμένα προβλήματα στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης.

Γιώργος Κυμπαρίδης
 
«Μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 θα μπλοκάρει η διαδικασία της απονομής της δικαιοσύνης»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που θα βιώσει η δικαιοσύνη από τη νέα χρονιά με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Προχώρησε μάλιστα σε έκκληση προς την πολιτεία, με το αίτημα «να αναστείλει έστω και την τελευταία στιγμή την ισχύ των διατάξεων του νέου Κώδικα, έτσι ώστε να μη διακινδυνευτεί σε καμία περίπτωση η λειτουργία της απονομής της δικαιοσύνης». «Θα πρέπει οι πολίτες αυτής της χώρας να γνωρίζουν», συνέχισε, «πως από τις αρχές του νέου έτους και μετά θα εφαρμόζονται δύο δικονομικά συστήματα: ένα αυτό που αφορά στις παλιές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ένα για τον νέο. Αυτό σημαίνει, κατά την πληροφόρηση που έχουμε από τις δικαστικές ενώσεις, ότι μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 θα μπλοκάρει η διαδικασία της απονομής της δικαιοσύνης, μιας και θα δημιουργηθεί πολύ μεγάλος φόρτος υποθέσεων, οι οποίες δεν θα μπορούν να εκδικαστούν εκ των πραγμάτων από τους υπάρχοντες δικαστές. Οι υποδομές στη χώρα, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και υλικοτεχνική υποδομή είναι ελλιπέστατες και για αυτόν τον λόγο άλλωστε η εφαρμογή νέων συστημάτων, που έχουν να κάνουν με άλλα κράτη και με το προηγμένο της δικής τους τεχνολογίας και υποδομής, δεν μπορεί να επιτύχει σε μία χώρα που δεν έχει διασφαλίσει τα αναγκαία για να μπορεί να λειτουργεί με ταχείς ρυθμούς η δικαιοσύνη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.