“Visit Greece, select Thrace” προτρεπει Βουλγαρους και Ρουμανους η ΟΕΕΘ

Διαφημιστική καμπάνια προσέλκυσης τουριστών τρέχει από την αρχή της εβδομάδας

Διαφημιστική καμπάνια με σλόγκαν “Visit Greece, select Thrace” σε Ρουμανία και Βουλγαρία τρέχει αυτή την περίοδο η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ). Η καμπάνια άρχισε να τρέχει από τις αρχές της εβδομάδας και στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών από τις όμορες χώρες της βαλκανικής.

«Είναι μία καμπάνια με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αρκετά διαφοροποιημένα από εκείνα που χαρακτήριζαν τις προωθητικές μας ενέργειες στο παρελθόν στα Βαλκάνια» επεσήμανε σχετικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ για να εξηγήσει πως «φέτος απουσιάζει πλήρως όλη αυτή η life style προσέγγιση των προηγούμενων χρόνων. Ουσιαστικά, εισερχόμαστε σε μία νέα φάση, προσαρμοσμένοι και στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για τους επισκέπτες, λόγω της υγειονομικής κρίσης και του κορωνοϊού».

Παραλίες σε Μαρώνεια, Δίκελα, Μάγγανα και Σαμοθράκη πρωταγωνιστούν στην εν λόγω καμπάνια με τον κ. Χατζημιχαήλ να εξηγεί για τους λόγους αυτής της επιλογής πως  «αν δει κανείς και τις εικόνες τις οποίες χρησιμοποιούμε, θα καταλάβει ότι αποπνέουν ασφάλεια και ιδιωτικότητα». Όσο για το σλόγκαν ο ίδιος επεσήμανε «χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά ένα σλόγκαν, το οποίο χρησιμοποιήσαμε στο παρελθόν, κυρίως, για να προσελκύσουμε επενδυτές στην περιοχή. Είναι, μάλιστα, ένας οργανισμός με την επωνυμία “Select Thrace”, υπό τη σκέπη της ΟΕΕΘ και το όνομα του οργανισμού το έχουμε χρησιμοποιήσει και για την προβολή τη δική μας σε Βουλγαρία και Ρουμανία».

«Την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης να είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια»

Άλλωστε η επιλογή των δύο συγκεκριμένων χωρών δεν έγινε τυχαία αφού αφενός περιλαμβάνονται στις χώρες που αποτελούν εθνικό στόχο αφετέρου Βούλγαροι και Ρουμάνοι τουρίστες «επισκέπτονταν τα προηγούμενα χρόνια την περιοχή της Θράκης, άρα ο στόχος είναι να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας εκεί».

Ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ εκτίμησε ότι «είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε καλύτερα στις συγκεκριμένες αγορές, διότι το χαρακτηριστικό της μεγάλης ακτογραμμής και των πολλών παραλιών στις οποίες μπορεί κανείς να παραθερίσει χωρίς πολυκοσμία, είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για την περιοχή και εμείς αυτήν τη στιγμή το βλέπουμε ως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να προσελκύσουμε κοινό και -αν θέλετε- την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης να είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια».

«Κέρδος σε μία χαμένη χρονιά»

Σε ό,τι αφορά τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, ο κ. Χατζημιχαήλ τόνισε πως «στη φετινή περίοδο ξεκινάμε από το μηδέν και οτιδήποτε κι αν κάνουμε σε οικονομικό επίπεδο φέτος θα είναι μόνο κέρδος σε μία χαμένη χρονιά».

Τέλος ερωτηθείς για το αν υπάρχει προβληματισμός από τις εξελίξεις στην Θράκη γύρω από την πανδημία ο κ. Χατζημιχαήλ παραδέχθηκε πως «τα στοιχεία των τελευταίων ημερών σαφώς και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, κυρίως για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας στην περιοχή». «Ωστόσο» εξήγησε, «αν το παρατηρήσει κανείς γεωγραφικά, θα δει ότι τα κρούσματα δεν βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Θράκης, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι παραλίες, η ακτογραμμή. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πορευτούμε με αυτό, δηλαδή ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να μπορέσουμε να παρέχουμε την ασφάλεια την οποία επιζητά ο Βαλκάνιος τουρίστας».

«Εμείς μένουμε στο γεγονός ότι σε εθνικό επίπεδο, σε επίπεδο κυβέρνησης, το άνοιγμα των συνόρων γίνεται προς χώρες οι οποίες έχουνε τα ίδια υγειονομικά χαρακτηριστικά, αναφορικά πάντα με τον κορωνοϊό, σε σχέση με τη δική μας χώρα, άρα υπάρχει αυτό το στοιχείο της σχετικής ασφάλειας. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργήσει εξαιρετικά προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της νόσου στον πληθυσμό, κάτι για το οποίο η χώρα είναι περήφανη και όπως έχουμε δει όλοι είναι και παράδειγμα προς μίμηση από τις λοιπές χώρες. Άρα και σε αυτήν την περίπτωση της εισόδου των οδικών τουριστών εμείς νιώθουμε ιδιαίτερα ασφαλείς εκ του αποτελέσματος, πλέον» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.