«Βιοπαραδοση»

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η υγεία μας και η ποιότητα της ζωής μας συνδέονται με τη φυσική διατροφή. Με απόλυτο σεβασμό στη σοφία της φύσης, καθημερινή μας φροντίδα είναι η αναζήτηση και η επιλογή αγνών, φυσικών προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά από βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφές και διακρίνονται για την ανώτερη ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία. Προϊόντα που παράγονται χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, παρασιτοκτόνων ή άλλων χημικών ουσιών, με μεθόδους που σέβονται τους ρυθμούς της φύσης, θωρακίζουν την υγεία και συντελούν στη διατήρηση ενός ισορροπημένου οικοσυστήματος.

Πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη μας το κατάστημα «Βιοπαράδοση» επί της Κούλογλου 2-4, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν την Πέμπτη το απόγευμα. «Επιλέξαμε το συγκεκριμένο όνομα γιατί αντικείμενο της δουλειάς μας είναι τα βιολογικά προϊόντα. Έτσι ως πρώτο συνθετικό διαλέξαμε το βιο- και προσθέσαμε τη λέξη παράδοση, εφόσον διαθέτουμε και κάποια παραδοσιακά προϊόντα σε συνδυασμό με τα βιολογικά», αναφέρει η Κατερίνα Γκαγκάνα, υπεύθυνη του καταστήματος.

Η αιτία της ενασχόλησης με το συγκεκριμένο τομέα οφείλεται στο σύζυγο της Κατερίνας Γκαγκάνα, Παναγιώτη Τόλκα, που εδώ και δύο χρόνια ασχολείται με το εμπόριο των βιολογικών κρασιών. «Ασχολούμενοι με τον βιολογικό τομέα αποφασίσαμε, επειδή υπάρχει μεγάλη γκάμα στα βιολογικά προϊόντα, να διευρύνουμε το αντικείμενο και σε είδη διατροφής και καλλυντικά». Στο κατάστημα μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα. Υπάρχουν όσπρια, ζυμαρικά, κρασιά, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, είδη κατάψυξης, κρεατικά, πίτσες, πίτες, παιδικές τροφές, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφών και φυσικά καλλυντικά. «Είναι όλα πιστοποιημένα από οργανισμούς. Το κατάστημα θα πιστοποιείται από ειδική εταιρεία, τη ΔΗΩ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων».

Όσον αφορά στη ζήτηση βιολογικών προϊόντων, η κ. Γκαγκάνα δηλώνει αισιόδοξη. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Στην αρχή η αγορά των βιολογικών προϊόντων και όχι μόνο στην Κομοτηνή, αλλά σε όλη την Ελλάδα, ήταν παρθένα. Σήμερα όμως ο κόσμος έχει κάνει στροφή και ψάχνει πάρα πολύ το θέμα της διατροφής του και όχι μόνο. Ειδικότερα οι νέες μητέρες ασχολούνται πολύ με τη διατροφή των παιδιών τους στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους».

Τα προϊόντα που διαθέτει το κατάστημα είναι και εισαγωγής, αλλά και ελληνικά. «Στην Ελλάδα είναι περιορισμένες οι βιολογικές καλλιέργειες. Βέβαια, πολλοί είναι οι παραγωγοί που έχουν στραφεί από τη συμβατική στην βιολογική παραγωγή. Είναι όμως περιορισμένη. Διαθέτουμε προϊόντα βιολογικά εισαγωγής εξαιρετικής ποιότητας που ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς στην κάθε χώρα».

Το κατάστημα διαθέτει και παραδοσιακά προϊόντα όπως μαρμελάδες, μέλι, σοκολατοειδή σε μικρότερη ποσότητα.

Όσον αφορά στην τιμή, όπως δηλώνει η κ. Γκαγκάνα, υπάρχει μία διαφορά σε σύγκριση με τα συμβατικά, «όχι όμως σε όλα. Για παράδειγμα, θα σας πω ότι στις κρέμες προσώπου δεν υπάρχει διαφορά με ένα φαρμακείο. Οι τιμές δεν είναι υψηλές. Είναι λογικό οι τιμές να είναι υψηλότερες και λόγω του κόπου που απαιτείται για να καλλιεργηθούν τα βιολογικά προϊόντα και μη ξεχνάμε ότι και η απόδοση είναι μικρότερη. Εμείς με το σύζυγό μου και το συνέταιρό μας προσπαθούμε οι τιμές να είναι πιο προσιτές στον πολύ κόσμο. Ο καθένας, ανάλογα με την οικονομική του άνεση, κανονίζει και αυτά που θα ξοδέψει. Υπάρχουν πελάτισσες που μου λένε ότι προτιμούν να στερηθούν κάποια πράγματα και να δώσουν βαρύτητα στη διατροφή τους. Είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε όλοι, γιατί λέμε ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο στον άνθρωπο».

Α.Π

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.