Βημα…παραμονης για τον Εθνικο Αλεξανδρουπολης που εφυγε με το διπλο απο την Κομοτηνη!

ΑΕ Κομοτηνής – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3

Διαφήμιση του βόλεϊ είχαμε στο κλειστό του 2ου λυκείου Κομοτηνής καθώς μετά από ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-3 κόντρα στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνής κάνοντας μάλιστα το 2-0 στη σειρά αποκτώντας πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα παραμονής στην Volley League.

Οι δύο Θρακιώτικες ομάδες έκαναν αμφότερες έναν πολύ όμορφο παιχνίδι μπροστά σε 500 φίλους και των δύο συλλόγων, με το σύνολο του Θανάση Μουστακίδη να είναι ωστόσο ανώτερο στις λεπτομέρειες φτάνοντας έτσι στο πολυπόθητο μπρέικ, το οποίο ενδεχομένως να αποδειχθεί χρυσάφι.

Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού του για την Τετάρτη στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης εκεί όπου ο Εθνικός θα κάνει τα πάντα για να “τελειώσει” την σειρά, ενώ η ΑΕΚ θα κηνυγήσει το μπρέικ έτσι ώστε να οδηγηθεί η σειρά σε τέταρτο παιχνίδι!

Η εικόνα του αγώνα:
                                                              

Στο πρώτο σετ ΑΕΚ και Εθνικός πρόσφεραν εκπληκτικό θέαμα στο κλειστό του 2ου λυκείου πηγαίνοντας χέρι χέρι στο σκορ μέχρι τέλους. Οι κιτρινόμαυροι πήραν μία διαφορά δύο πόντων (14-12) ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις κερκίδες όμως ο Εθνικός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και μάλιστα να περάσει και μπροστά με 17-18 αναγκάζοντας τον Ηλία Κρεούζη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι φωνές του προπονητή της ΑΕΚ αφύπνισαν τους γηπεδούχους οι οποίοι  με δύο συνεχόμενους πόντους του εξαιρετικού Δαλακούρα έκαναν το σκορ 19-18, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν για ακόμη μία φορά απάντηση προσπερνώντας εκ νέου με 21-22. Σε εκείνο το σημείο η Α.Ε.Κ είχε ένα μικρό ξέσπασμα περνώντας μπροστά με 23-22 όμως από 'κει και έπειτα οι γηπεδούχοι έπαθαν…black out με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να πετυχαίνει τρείς αναπάντητους πόντους κατακτώντας το πρώτο σετ με σκορ 23-25. Στα μέσα του σετ ο ακραίος του Εθνικού Πάμπλο Μπενγκολέα έγινε αναγκαστική αλλαγή μη μπορώντας μάλιστα να συνεχίσει στο ματς.

Στο δεύτερο σετ μπήκαν φουριόζοι και πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα φετινά τους σετ κατάφεραν να επικρατήσουν πολύ εύκολα με 25-13 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ. Τακτικά άψογο σετ για τα “καναρίνια” του Ηλία Κρεούζη που κατάφεραν να ελέγχξουν από την αρχή το σετ μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους παίχτες του κ.Μουστακίδη.

Με…φόρα από το δεύτερο σετ μπήκαν στο τρίτο οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν να προηγούνται πολύ γρήγορα με 4-2 όμως οι παίχτες του Εθνικού περιόρισαν κατά πολύ τα εύκολα λάθη και προηγήθηκαν μέχρι και με τρείς πόντους (7-10) αναγκάζοντας τον κ.Κρεούζη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι κιτρινόμαυροι με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Δαλακούρα και Σέφτσοφ ισοφάρισαν σε 10-10 βάζοντας στην εξίσωση του παιχνιδιού και τον κόσμο της Κομοτηνής. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 23-23, εκεί όπου με “καρφί” του Στίγγα και υπέρβαση του Σέφτσοφ οι φιλοξενούμενοι πήραν έστω και δύσκολα το σετ με 23-25.

Καλύτερα μπήκαν και στο τέταρτο σετ οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν με 6-3, όμως για ακόμη μία φορά η ομάδα του Θανάση Μουστακίδη έδειξε χαρακτήρα και με διαδοχικούς πόντους του Γκμίτροβιτς πέρασε μπροστά με 9-11. Εκεί που όλοι πίστευαν πως το μεγάλο σερί του Εθνικού θα πάρει από κάτω την ομάδα του Κρεούζη, οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και φτάνοντας στο κατακόρυφο την αγωνία στο κλειστό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα φοβερό δίλεπτο και πήραν μία διαφορά τεσσάρων πόντων (15-19) αναγκάζοντας και πάλι τον προπονητή των κιτρινόμαυρων να καλέσει τάιμ άουτ. Ένα τάιμ άουτ, το οποίο έδειξε να αφυπνίζει τα “καναρίνια” που μείωσαν σε 17-19 με τον Μουστακίδη να καλεί τάιμ άουτ προκειμένου να “παγώσει” τον ρυθμό της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι από εκείνο το σημείο έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με πολλές λύσεις από την περιφέρεια έφτασαν στην επικράτηση με 21-25.

Τα σετ: 23-25, 25-13, 23-25, 21-25.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.