Βγαινουν απο τον «παγο» 50 αιτησεις για επεκτασεις δικτυων φωτισμου

Επιχείρηση-«σκούπα» μέχρι το τέλος του έτους προανήγγειλε ο δήμαρχος Κομοτηνής

Την επέκταση του δικτύου φωτισμού με την εγκατάσταση δύο κολώνων της ΔΕΗ στον οικισμό των Σιδηράδων, εκτός σχεδίου, ενέκρινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης θα αναλάβουν οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής, ενώ το κόστος αυτής, που ανέρχεται στο ποσό των 2.220,52 ευρώ, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου. Το θέμα εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από αίτηση κατοίκου των Σιδηράδων, και κατά παρέκκλιση της τακτικής που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Πετρίδης. 

Η οικονομική στενότητα του δήμου λόγος «παγώματος» των επεκτάσεων 

Ο κ. Πετρίδης έκανε γνωστό στους συναδέλφους του ότι για ένα μεγάλο διάστημα οι επεκτάσεις δικτύων φωτισμού στα όρια του δήμου Κομοτηνής είχαν «παγώσει», εξαιτίας της οικονομικής στενότητας που υπήρχε στα δημοτικά ταμεία και της αδυναμίας ανταπόκρισης στις δαπάνες των σχετικών παρεμβάσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν δεκάδες αιτήματα, που κατατέθηκαν τους προηγούμενους μήνες από κατοίκους οικισμών ή από τους προέδρους των οικείων τοπικών συμβουλίων. Για την ακρίβεια, τα αιτήματα που βρίσκονται σε αναμονή εκτιμάται ότι φτάνουν τα 50. «Στο διάστημα αυτό», διευκρίνισε ο κ. Πετρίδης, «όπου υπήρχε συγκεκριμένος και ειδικός λόγος, όπως στην περίπτωση των Σιδηράδων, προχωρούσαμε κατ’ εξαίρεση». 

«Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει το πρώτο “πακέτο” αιτημάτων προς έγκριση» 

Πάντως, η συγκεκριμένη εικόνα αναμένεται να αλλάξει άρδην τους αμέσως επόμενους μήνες, με προοπτική έως τα τέλη του χρόνου να έχει ικανοποιηθεί από τον δήμο το σύνολο των εκκρεμούντων υποθέσεων επέκτασης των δικτύων φωτισμού. «Καταφέραμε να κάνουμε ένα αποθεματικό στην υπηρεσία, οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε», ανακοίνωσε ο κ. Πετρίδης. «Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει το πρώτο “πακέτο” αιτημάτων προς έγκριση», προανήγγειλε, για να προβεί, κλείνοντας, στην εκτίμηση ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα, που έχουν συγκεντρωθεί». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.