Βελτιωσεις στο νομο για τα αδεσποτα απο ΚΕΔΕ- Υπουργειο μεχρι το φθινοπωρο

Σε σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Κοινή ομάδα εργασίας με εκπροσώπους του υπουργείου, της ΚΕΔΕ και λοιπών αρμόδιων φορέων, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία βελτιωτικών ρυθμίσεων του νόμου θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο να προωθηθούν άμεσα στη βουλή προς ψήφιση.
 
Την ανάγκη για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προκειμένου να είναι εφαρμόσιμη και αποτελεσματική προς όφελος των ζώων αλλά και των τοπικών κοινωνιών τόνισαν όλες οι πλευρές στην συνάντηση που είχαν ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη και τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.
 
Ο υπουργός συνηγόρησε με την άποψη ότι ο νόμος χρήζει αλλαγών, για αυτό και θα συσταθεί η επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιήσει μία εκ νέου συνάντηση στα μέσα Ιουλίου προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να δρομολογηθούν προς ψήφιση.
 
Η κίνηση αυτή θεωρείται ένα καλό πρώτο βήμα για να τεθούν οι βάσεις ώστε να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία, που θεωρείται σε πολλές της εκφάνσεις ανεφάρμοστη, προς όφελος των ζώων και των πολιτών.
 
Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Κομοτηνής για τη συμμετοχή του στην επιτροπή αυτή, δεν το απέκλεισε, αν και όπως τόνισε η τελική απόφαση για τον αριθμό των μελών της που θα συμμετέχουν σε αυτή και ποια θα είναι αυτά θα ληφθεί από το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.