Βελτιωνονται δυο ιρλανδικες διαβασεις στη Ροδοπη

Σε εξελιγμένου τύπου θα μετατραπούν οι διαβάσεις Τρελοχείμαρρου και Μακροπόταμου

Σε ιρλανδικές διαβάσεις εξελιγμένου τύπου, με την κατασκευή ομάδας σωληνωτών αγωγών υπό την στάθμη κυκλοφορίας της οδού με παράλληλη διευθέτηση της εισόδου της πλημμυρικής ροής μπορούν να μετατραπούν δύο από τις ήδη υπάρχουσες που βρίσκονται στην Επαρχιακή Οδό Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά, και συγκεκριμένα οι διαβάσεις Τρελοχείμαρρου και Μακροπόταμου

Με παλαιότερη απόφαση, του 2011, είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Γέφυρες και Bελτιώσεις της Επαρχιακής Οδού Νο 9 (Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά)», που αφορούσε την κατασκευή και λειτουργία επτά γεφυρών σε αντικατάσταση ισάριθμων ιρλανδικών διαβάσεων στο τμήμα της Επαρχιακής Οδού, στις θέσεις Βοζβόζης, Τρελοχείμαρρος, Αμυγδαλόρεμα, Μακροπόταμος, Μαυροπηγής, Λίσσος ή Μεγάλο Ρέμα και Ποντικόρεμα ή Ασπρόρεμα.
 
Μέχρι όμως να κατασκευαστούν αυτές οι γέφυρες, σε δύο σημεία στις διαβάσεις Τρελοχείμαρρου και Μακροπόταμου, θα γίνει βελτίωση – εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων ιρλανδικών διαβάσεων, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Έτσι έως την κατασκευή των γεφυρών για τις υφιστάμενες ιρλανδικές διαβάσεις προβλέπεται η βελτίωση των συνθηκών διέλευσης τους με την μετατροπή τους σε ιρλανδικές διαβάσεις εξελιγμένου τύπου.
 
Αυτό θα γίνει με την κατασκευή ομάδας σωληνωτών αγωγών υπό την στάθμη κυκλοφορίας της οδού με παράλληλη διευθέτηση της εισόδου της πλημμυρικής ροής.
Η πρόταση περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ιρλανδικών διαβάσεων από απλού τύπου (simple ford) σε ιρλανδικές διαβάσεις με σωληνωτούς οχετούς (vented ford), για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια χαμηλών ροών. Το σημαντικό πλεονέκτημα των προτεινόμενων αναβαθμισμένων ιρλανδικών διαβάσεων είναι ότι εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια χαμηλών ροών, περιορίζοντας τα περιστατικά διακοπής της κυκλοφορίας μόνο κατά τη διάρκεια σχετικά σημαντικών βροχοπτώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.