«Βελτιωμενο» ερχεται στο Υπουργικο το νομοσχεδιο για τον Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη

Τις επόμενες ημέρες θα έλθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο το «επαναδιατυπωμένο» νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

 

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την τοπική κοινωνία.

 

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμα ότι και επίσημα η ρωσική πλευρά, διά του πρεσβευτή της στην Αθήνα, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, ενώ η Αθήνα ανέλαβε πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη Βουλγαρία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο κ. Μανιάτης, στις 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου Ελλήνων και Βουλγάρων εκπροσώπων για να συζητήσουν τη διασυνοριακή περιβαλλοντική μελέτη, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθεί τριμερής επιτροπή, σε επίπεδο υπουργών, η οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωγός έτσι ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκης έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα το σχετικό ν/σ και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.