Βαζουν μπροστα τις μηχανες τα κομματα

Με στόχο την επικράτηση στις εθνικές εκλογές που θα προκηρυχθούν τον Ιούνιο

Τις δυνάμεις τους μετρούν τα κόμματα σε όλη τη Ροδόπη, μιας και μετά από ένα μήνα συνεχής πάλης για τις ευρωεκλογές, τώρα θα πρέπει να επαναπροσανατολιστούν για τις εθνικές εκλογές, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ 9,5 μονάδες πίσω από τη ΝΔ.
 
Το επόμενο διάστημα ξεκινά ένας αγώνας, για τον οποίο μίλησαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυριαννίδης και ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων. 

Ξεκινά η δουλειά για να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της ΝΔ 

Η διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν τέτοια, που αποτελούσε μονόδρομο για τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυριαννίδης, που θεωρεί ότι ο επόμενος μήνας θα είναι δύσκολος, και μήνας καθημερινής μάχης.
 
Σε αυτό το διάστημα, εκτίμησε ο κ. Βεζυριαννίδης, θα πρέπει η ΝΔ και τα στελέχη της να γυρίσουν σπίτι σπίτι, χωριό χωριό, για να εξηγήσουν στον κόσμο ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ είναι μονόδρομος. «Το σημερινό αποτέλεσμα μάς γεμίζει αισιοδοξία, μάς γεμίζει δύναμη, αλλά από αύριο ξεκινάμε τη δουλειά, ξεκινάμε να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμα της ΝΔ» σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στις βουλευτικές εκλογές η διαφορά θα μεγαλώσει, γιατί αυτό ζητά ο κόσμος και οι ψηφοφόροι: μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πολλαπλά διλλήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ζητήματα, σημείωσε από την πλευρά του ο Συντονιστής της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
Η ΝΔ, τόνισε, θα ανοίξει το πρόγραμμά της, το οποίο θεωρεί πως στρέφεται εναντίον των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης, για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να επιλέγουν με γνώμονα αν θέλουν πληρώνουν εισιτήρια στα νοσοκομεία ή να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτά.
 
Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε, έχει δηλώσει ότι δεν εγγυάται τη 13η σύνταξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει και την καταβολή της 14ης σύνταξης.
 
«Στις εκλογές θα κριθεί αν οι πολίτες θέλουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα που μας οδήγησε στην χρεοκοπία, ή σε εμάς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, και αν οι εργαζόμενοι θέλουν ελαστικές συνθήκες εργασίας και εφταήμερη εργασία, ή να ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός και τα υπόλοιπα κλιμάκια» σε αντίθεση με τον κατώτατο και τον υποκατώτατο μισθό.
 
Όμως πρέπει και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, κατά τον κ. Σακελλίωνα, να αποφασίσουν αν θέλουν την τιμωρητική αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις, αλλά και τον κανόνα 5 προς 1, που θα υποβαθμίσει τις δομές της δημόσιας υγείας και της παιδείας, ή το 1 προς 1 που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αγρότες αν θα πρέπει να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ όπως ήθελε η ΝΔ, ή να έχουν ακατάσχετο 7.700 ευρώ. 9.000 ευρώ αφορολόγητο και 12.000 ευρώ αφορολόγητο στις επιδοτήσεις.
 
Το δίλημμα αυτών των εκλογών, τόνισε ο κ. Σακελλίων, είναι αν ο λαός θέλει να επιστρέψει πίσω στα χρόνια του ΔΝΤ, στα οποία τον οδήγησαν τα παλιά κόμματα εξουσίας ή όχι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.