Βαζει μπρος η Λεσχη Φιλων Αυτοκινητου Κομοτηνης

Η Λέσχη Φίλων Αυτοκίνητου Κομοτηνής με έτος ίδρυσης το 1992, που παρέμενε μέχρι χθες στα χαρτιά χωρίς δράση, επανέρχεται στην επιφάνεια.

Εμπνευστής της επαναδραστηριοποίησης της Λέσχης είναι ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Τάσος Βαβατσικλής.

Ιδρυτικά του μέλη ήταν οι κ.κ. Σαράντης Κωνσταντίνος, Μυλωνάς Γρηγόριος, Τζαμπαζλής Γιώργος, Γεωργόπουλος Νικόλαος, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Κωνσταντινίδης Βασίλης, Κρυστάλλης Γεώργιος, Τριανταφυλλίδης Ιωάννης, Καραγκιουλμέζης Νικόλαος, Χατζηβλασίου Θεόδωρος, Αλτίνος Σταύρος, Σαμίτης Ευστράτιος, Ζερβαντονάκης Γεώργιος, Ποριάζης Ιορδάνης, Γκοτζίδης Ανδρέας, Χατζουρίδης Αθανάσιος, Τζαπάσης Μαρίνος, Ζεϊμπέκης Γεώργιος, Λυμπερίδης Άγγελος, Λουκούμης Ιωάννης και Βλαχόπουλος Γεώργιος.

Σκοπός του σωματείου είναι η ανάπτυξη της ιδέας της «τροχοκίνησης», η συμβολή στη σωστή κατάρτιση ευσυνείδητων και επιδέξιων οδηγών, η μετάδοση τεχνικών γνώσεων σχετικά με την ασφαλή συντήρηση και κίνηση των αυτοκινήτων και η ανάπτυξη υγιούς αθλητικού πνεύματος με τη συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτων.


Η πραγματοποίηση των σκοπών του συλλόγου θα επιτευχθεί σύμφωνα με τους ιθύνοντες με πολλαπλούς τρόπους, όπως η διοργάνωση και συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες αυτοκινήτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, η ίδρυση και λειτουργία πίστας αγώνων αυτοκινήτου, η ίδρυση χώρων τεχνικής παρακολούθησης αυτοκινήτων, με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις προπονητικών και αγωνιστικών στίβων, η συνεργασία με όλους τους φορείς που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. Επίσης, με τη δημιουργία βιβλιοθήκης, την πραγματοποίηση εκδρομών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, την αγορά αγωνιστικών αυτοκινήτων και απαραίτητων εργαλείων και μηχανημάτων για την συντήρηση και την κίνηση τους. Τέλος, με την δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για την προβολή και ενημέρωση του κοινού μέσω του διαδικτύου σχετικά με τα τεκταινόμενα του αθλητικού σωματείου.

Oπως τόνισε, μιλώντας στον ΠτΘ ο κ. Κώστας Μπαλτίδης, ελεγκτής του ΚΤΕΟ νομού Ροδόπης και τοπικός σύμβουλος Πανδρόσου, τόσο ο ίδιος όσο ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος, εκ των ιδρυτικών μελών του σωματείου, θέλουν να συμβάλλουν στη δραστηριοποίηση της Λέσχης Φίλων Αυτοκινήτου. «Μπορώ να βοηθήσω λόγω της ειδικότητας μου ως μηχανικός στο συγκεκριμένο σωματείο, μου έγινε και η τιμητική πρόταση να διεκδικήσω κάτι. Αυτό θα το κρίνει όμως η συνέλευση και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτίδη, η Ροδόπη υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα, «είναι ανύπαρκτη η παρουσία της στο χερσαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει μεν το καταστατικό, αλλά στην ουσία το σωματείο δεν λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ξεκινήσαμε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα που είχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο οποίος στέκεται κοντά μας από τα πρώτα κιόλας βήματα της Λέσχης και θα βοηθήσει για την εξεύρεση χώρου, και με τη σύμφωνη στήριξή του, θα λειτουργήσει πίστα αγώνων αυτοκινήτου», πρόσθεσε.

Ενδιαφέρον υπάρχει, πάντως, από πολλούς Κομοτηναίους, παλιούς και νέους οδηγούς, που έψαχναν να βρουν μία διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης με την εξάσκηση του χόμπι τους.

Ηδη έχει τεθεί ως στόχος η δημιουργία ενός «Ράλι Ροδόπης», το οποίο θα είναι αντάξιο άλλων αγώνων που γίνονται σ’ όλη την Ελλάδα και μέσα απ’ αυτό οι ασχολούμενοι με το αυτοκίνητο στο νομό θα μπορούν να αναδείξουν και τις φυσικές ομορφιές της Ροδόπης.

Εμβλημα του Σωματείου θα είναι ο «Θράκας Ιππέας», σύμβολο του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος θα απεικονίζεται μέσα σε μία ρόδα, ενώ η πρώτη συνάντηση θα γίνει μέσα στο διάστημα των επόμενων δέκα ημερών και, σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10 μέλη για να ορίσουν την καινούργια ημερομηνία, κατά την οποία θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ., έτσι ώστε να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του το σωματείο.

Μπάμπης Καλπάνης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.