Βαστατε γερα, εχουμε ακομα δρομο…

«Κάθε προσπάθεια μετράει αφήνει απολαβές κι ας μην τις βλέπεις σε ενεστώτα χρόνο, υπάρχει κι ο μέλλοντας»

Πέρασα δέκα, στο περίπου, υπέροχα χρόνια στην Κομοτηνή… Την ερωτεύτηκα…Κι ακόμα είμαι  «τσιμπημένος» μαζί της…Το παραδέχομαι!  Με τους ανθρώπους, τις γειτονιές, τις μυρωδιές της… Με αυτήν την  «απρόβλεπτη»  νύχτα της…Κι αν συνεχίσω δε θα μας φτάσει το μελάνι…! Ως και τα πολιτικά μου δικαιώματα της έδωσα! Έτσι έχουν οι έρωτες! Μα καμιά φορά, βλέπεις, ο έρωτας «εξατμίζεται» και μένει το απόσταγμα, η αγάπη! Αυτά τα δύο ιδανικά, ξέρεις, σπάνια επιβεβαιώνουν την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων. Έτσι, από αγάπη, αυτή πάντα, η ίδια με έδιωξε…
 
Πόνεσα, ναι. Μα δεν πληγώθηκα. Ήθελε, βλέπεις, να συνεχίσω, να ανοίξω περισσότερο τα φτερά μου, να γνωρίσω καινούρια πράγματα, να δεχθώ νέα ερεθίσματα. Δε της χαλούσα ποτέ χατίρι. Την άκουσα και την εμπιστεύτηκα. Πάτησα το κουμπί που έγραφε restart κι έφυγα. 

«Για να βρεις την ισορροπία πρέπει να πέσεις πολλές φορές απ’ το σχοινί που ακροβατείς»

Το 2015 ήταν μια αρκετά «εσωστρεφής» χρονιά για εμένα. Εσωτερική αναζήτηση, χαμόγελα, απογοητεύσεις, χαρές. Όλα έπαιξαν σωστά το ρόλο τους. Για να βρεις την ισορροπία πρέπει να πέσεις πολλές φορές απ’ το σχοινί που ακροβατείς. Προσωπικά έπεφτα και πέφτω. Μάτωνα και ματώνω. Κάθε προσπάθεια όμως μετράει… Αφήνει απολαβές… Κι ας μην τις βλέπεις σε ενεστώτα χρόνο, υπάρχει κι ο μέλλοντας.
 
Κάπως έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε στα μέσα του 2015 και ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος με τίτλο  «Άκρος, Μέσος, Έσχατος». Αν δεν είχα την αγάπη και τη σπουδαία συμβολή των φίλων που τον δημιουργήσαμε παρέα, δεν θα γινόταν τίποτα. Κι έτσι, ξεκίνησε ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι. 

«Ήρθαν χρόνια δύσκολα, και;»

Ζήσαμε και σε πιο εύκολα χρόνια. Ήρθαν χρόνια δύσκολα. Και; Τι; Θα τα παρατήσουμε; Θα κρυφτούμε; Θα ρημάξουμε ο ένας τον άλλον; Και άντε και το κάνουμε… από κει και ύστερα τι;
 
Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Δεν πρέπει να μας πτοεί ένα 2011, 2013, 2016 κ.ο.κ. Δεν έχουμε ανάγκη την γκρίνια. Δεν την χρειαζόμαστε. Ούτε οι γενιές που έρχονται την έχουνε ανάγκη. Μην λησμονάμε τη νιότη και βαλτώνουμε στη γεροντολαγνεία και στο παρωχημένο. Φτάνει πια! Ως εδώ! Έχουμε ανάγκη να ελπίζουμε, να βλέπουμε φως-καθάριο κι εκτυφλωτικό-,να παλεύουμε για τα ιδανικά μας και τους στόχους μας, να υλοποιούμε τις φρέσκιες ιδέες  μας, τις δροσερές. Να αναλαμβάνουμε δράση στα  «θέλω» μας. Να λέμε όχι στην  απόδραση. 

«Δεν θα αλλάξουμε αυτούς που δεν άλλαξαν ποτέ, έφθασαν στο παρά πέντε κι  ακόμα μένουν ίδιοι»

Δεν θα αλλάξουμε αυτούς που δεν άλλαξαν ποτέ, έφθασαν στο παρά πέντε κι  ακόμα μένουν ίδιοι. Δεν είναι αθάνατοι. Μη τους φοβάσαι. Κλάψ’ τους. Γεννιούνται ακόμα παιδιά. Ξύπνα!
 
Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εμάς. Πρώτα απ’ όλα τον μικρόκοσμό μας, ούτως ώστε να  αλλάξει και ο « μακρόκοσμος».
 
Για το 2016 εύχομαι να έχουμε όλοι μας:
Ψυχική και σωματική υγεία για να αντέχουμε στις δυσκολίες και να δίνουμε το παράδειγμα…
Πνευματική διαύγεια για να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας…
Ανάταση ψυχής για να συγχωρούμε τον συνάνθρωπο που λανθάνει, και τη μεγαλύτερη ευχή από όλες …
Ομόνοια. Ισχύς εν τη ενώσει!
 
Καλή χρονιά! Βαστάτε γερά, έχουμε ακόμα δρόμο…

*Ο Γιώργος Κούτσικας είναι τραγουδοποιός. Μετά από μία δεκαετή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, με live εμφανίσεις τόσο σε επίσημα φεστιβάλ και διοργανώσεις όσο και σε μουσικές σκηνές και μαγαζιά της Κομοτηνής, έχει συνδέσει το όνομά του με το μουσικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Είτε έχοντας στο πλευρό του μουσικούς «συνοδοιπόρους» και φίλους όπως τους Γιάννη Κεφάλα, Γιάννη Κούτσικα, Γρηγόρη Πιτσικάκη και Άγγελο Κουρέπη, που συνέθεταν τους «Κάππα Ζεύκιν» αλλά και τον επίσης σπουδαίο Κομοτηναίο μουσικό Σάκη Βαργεμτζίδη που προστέθηκε στην «παρέα» αργότερα, είτε μόνος του,  ξεπέρασε τα στενά όρια του νομού μας με εμφανίσεις σε Ξάνθη, Καβάλα, Χαλκηδόνα, Κρήτη, Ικαρία και Κύνθο, διάφορα μουσικά Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και πλέον έχοντας ως μουσική «παρακαταθήκη» τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Άκρος, Μέσος, Έσχατος» και δεκαετή παρουσία στην πόλη μας, αναχώρησε φέτος για το κλεινόν άστυ, σε αναζήτηση του επόμενου μεγάλου βήματός του

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.