Βαγγελης Μειμαρακης απο την Κομοτηνη, «Δε δινω μαχη γενεων, δινω μαχη ιδεων»

Επιβεβαίωσε ότι προορίζει τον Ε.Στυλιανίδη για γραμματέα της ΝΔ

Την πρόθεσή του να «υιοθετήσει» τη Ροδόπη, συμμεριζόμενος την άποψη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ότι έχει μείνει «ορφανή», χωρίς τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκδήλωσε στην έναρξη της αποψινής του ομιλίας στην Κομοτηνή ο υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης, ενώπιον του πολυπληθούς κοινού που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Chris&Eve», για να τον ακούσει, τόνισε εμφαντικά ότι επί δικής του προεδρίας ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στυλιανίδης, θα έχει σημαίνοντα ρόλο  μέσα στο κόμμα. Ουσιαστικά, δηλαδή, επιβεβαίωσε ότι τον προορίζει για τη θέση του γραμματέα.
 
 

«Ο Τσίπρας όσο επικίνδυνος ήταν τον Ιανουάριο, που έλεγε “όχι σε όλα”, άλλο τόσο και περισσότερο επικίνδυνος είναι τώρα που λέει “ναι σε όλα”»

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικότερα προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς τους ότι ανέκοψαν μια πορεία ανάκαμψης, που άρχισε να διαγράφει η χώρα από το 2014, υποβαθμίζοντας με τις πολιτικές τους τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το επίπεδο διαβίωσης των ελλήνων πολιτών. «Όσο επικίνδυνος ήταν τον Ιανουάριο, που έλεγε “όχι σε όλα”, άλλο τόσο και περισσότερο επικίνδυνος είναι τώρα που λέει “ναι σε όλα”», τόνισε χαρακτηριστικά στην κορύφωση της κριτικής του προς τον κ. Τσίπρα. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι η Νέα Δημοκρατία με τον ίδιο στη θέση του αρχηγού δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα φορολογίας και ύφεσης.
 
 

«Ηγήθηκα με επίγνωση των δυσκολιών, γιατί θεώρησα τιμή μου να βγω μπροστά και να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές»

Στο δεύτερο μισό της ομιλίας του, ο κ. Μεϊμαράκης έστρεψε την προσοχή του στο εσωτερικό μέτωπο, ανατρέχοντας αρχικά στο χρονικό της πτώσης της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία και στις δύσκολες συνθήκες, που είχαν διαμορφωθεί όταν ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του μεταβατικού προέδρου, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Με την ευκαιρία αυτή, υπενθύμισε πως στη δύσκολη για το κόμμα εκείνη περίοδο κι ενώ διαφαινόταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσε σε πρόωρες εκλογές, κανείς από τους συνυποψηφίους του δεν βγήκε μπροστά, αλλά επέμειναν να παραμείνει ο ίδιος στο «τιμόνι» μέχρι την άνοιξη του 2016. «Εις γνώσιν μου ότι πάμε για εθνικές εκλογές, εις γνώσιν μου ότι το αποτέλεσμα δε θα ήταν καλό για εμάς, εις γνώσιν μου ότι υπήρχε η οργανωτική παράλυση, δεν υπήρχε ιδεολογική καθοδήγηση, υπήρχε η λίστα και όλα αυτά τα αρνητικά», υπογράμμισε εμφαντικά, «εγώ ηγήθηκα γιατί θεώρησα τιμή μου να βγω μπροστά και να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές».
 
Ακολούθως ο κ. Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε την επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, υπογραμμίζοντας τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει. «Το 28% έδωσε σε όλους μας δύναμη», σημείωσε, για να επισημάνει παρατηρήσει ότι «ίσως να ήταν ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα, αν ήμασταν πιο συντονισμένοι, αν είχαμε πολιτική καθοδήγηση, αν είχαμε κάνει κάποιες αλλαγές, αν δεν ήταν το καλοκαίρι, αν δεν τα είχε προετοιμάσει όλα αυτά ο Τσίπρας, αν ήταν ενήμεροι οι πολίτες για το τι περιλάμβανε η συμφωνία και αν δεν είχαμε τη μεγάλη αποχή».
 
 

«Θα υπηρετήσω ως στρατιώτης τον οποιοδήποτε πρόεδρο, αλλά απαιτώ αν εκλεγώ εγώ να υπηρετήσουν με το ίδιο πάθος τη ΝΔ»

Επιπλέον προσπάθησε να εμφανιστεί ενωτικός, στοχεύοντας στο παραδοσιακό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν έλειψαν, μέχρι το τέλος της ομιλίας του, η κριτική, οι αιχμές και τα περιπαικτικά σχόλια με αποδέκτες τους υπόλοιπους υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος. «Εγώ δηλώνω ότι θα υπηρετήσω ως στρατιώτης τον οποιοδήποτε πρόεδρο», σημείωσε μεταξύ άλλων, «αλλά δηλώνω και ότι απαιτώ αν εκλεγώ εγώ να υπηρετήσουν τη Νέα Δημοκρατία με το ίδιο πάθος, με την ίδια αγάπη, που θα την υπηρετήσω κι εγώ». Στρεφόμενος εμμέσως στον συνυποψήφιό του, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε με έμφαση ότι «δε δίνω μάχη γενεών, δίνω μάχη ιδεών. Και για τις ιδέες και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας παλεύουμε ανεξαρτήτως γενιάς, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτως θρησκεύματος».
 
 

«Παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω…»

 
Μία ακόμα έμμεση αναφορά του κ. Μεϊμαράκη στο πρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα ήταν διατύπωσε την πρόθεση να μην απαντά σε προκλήσεις, τις οποίες δέχεται «από ορισμένους συναδέλφους, που καμιά φορά ξεφεύγουν». «Και ξεφεύγουν με απρεπείς όρους ή με προκλήσεις που δεν είναι σωστές, με τη νεοδημοκρατική ηθική», σημείωσε, για να προσθέσει με καυστικό ύφος ότι «παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω…».

«Μόνο εδώ όποιος δει φως και κάλπη, μπαίνει μέσα, ψηφίζει και φεύγει»

Τον έντονο προβληματισμό του για το κατά πόσον θα διασφαλιστεί το «αδιάβλητο» στην εκλογική διαδικασία της 22ας Νοεμβρίου, εξέφρασε στην προχθεσινή του ομιλία στην Κομοτηνή ο υποψήφιος για την ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και τούτο, διότι οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα διεξαχθούν ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει ορισμένο εκλογικό σώμα, πράγμα πρωτοφανές όπως υποστήριξε, για να καταλογίσει ευθύνες στους συνυποψηφίους του. «Αν πάτε και στο πιο μικρό σωματείο, αθλητικό ή πολιτιστικό», σχολίασε χαρακτηριστικά, θα βρείτε μία διάταξη που θα λέει ότι για να ψηφίσεις για τη διοικούσα ή για τον πρόεδρο πρέπει να είσαι, για παράδειγμα, ένα-δυο χρόνια γραμμένος, να είσαι ταμειακώς εντάξει κλπ». «Μόνο εδώ όποιος δει φως και κάλπη, μπαίνει μέσα, ψηφίζει και φεύγει», επισήμανε με νόημα.
Δεν έκρυψε μάλιστα την ανησυχία του μήπως παρεισφρήσουν «μηχανισμοί» και καταφέρουν «να αλλοιώσουν το φρόνημα του νεοδημοκράτη», υπογραμμίζοντας την προσωπική του θέση ότι οι επικείμενες εκλογές είναι υπόθεση των ανθρώπων, που έχουν μια συνεπή παρουσία στο κόμμα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.