Βαγγελης Μειμαρακης απο Κομοτηνη: «Ειναι πολυ ακριβο τιμημα για την χωρα, η ψηφος στο Τσιπρα»

Πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Γεμάτη ήταν η αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κατά το απόγευμα της Κυριακής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ροδόπης με κεντρικό άξονα τις ευροεκλογές. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «επικεφαλής» του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές, τον οποίον συνόδευαν και αρκετοί ακόμη από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, οι πολιτευτές κ. Βούλα Ελευθεριάδου και κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου, ο «οικοδεσπότης» και υπ. δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης κ.α.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό των Λευτέρη Αυγενάκη και Στυλιανού Κονταδάκη και ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδης, ο οποίος προσέδωσε στις ευροεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος «για να δείξουμε στην κυβέρνηση του διχασμού και του 4ου μνημονίου πως τελειώνει. Παράλληλα χαρακτήρισε ψυχή της παράταξης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς «έβαλε το 2015 το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό του συμφέρον και ήταν αυτός που κράτησε ίσως την Ελλάδα στην Ευρώπη και για αυτό τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου ως αναγνώριση».

Κατερίνα Μάρκου: «Η ΝΔ έρχεται δυναμικά και ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε»

«Το 2019 είναι εκλογική χρόνια που θα αποφασίσουμε πως θέλουμε να ζήσουμε μακριά από μιζέρια και διχασμό» τόνισε ανεβαίνοντας στο βήμα της εκδήλωσης η κ. Κατερίνα Μάρκου, πρώτη εκ των ευρωβουλευτών της ΝΔ που βρέθηκε στη Ροδόπη. «Όποιος θέλει να ζήσει ως κανονικός Ευρωπαίος πολίτης» συνέχισε «με δουλειές και όχι με επιδόματα τότε στηρίζουν τη ΝΔ. Η ίδια στον λόγο της άφησε και παράθυρο για διεξαγωγή εθνικών εκλογών νωρίτερα από τις ευρωεκλογές. «Η ΝΔ έρχεται δυναμικά και ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε» τόνισε για να επισημάνει πως «με τη ΝΔ ξεχνάμε τις παλιές διαφορές και γινόμαστε κανονική ευρωπαϊκή χώρα».


Γιάννης Ανδρουλάκης: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ραντεβού με την ιστορία ήταν συνεπής»

Δεύτερος στο βήμα ανέβηκε ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, υποψήφιος κι αυτός ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Μεϊμεράκη σημείωσε πως «κρίθηκε άξιος, καθώς στο ραντεβού με την ιστορία ήταν συνεπής σε αντίθεση με τα σημεία της εποχής του 2015». Όσο για τις ευρωεκλογές το μήνυμά του ήταν πως «η Ελλάδα είναι ανίσχυρη στις νέες απαιτήσεις της Ευρώπης και για αυτό υπάρχουμε εμείς για να ενημερώσουμε τον κόσμο και ζητάμε να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές».


Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου: «Να ενημερώσουμε τον κόσμο και να πάμε μπροστά δίνοντας έμφαση στο Τουρισμό»

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ακόμη μια υποψήφια ευρωβουλευτής. Ο λόγος για την κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου η  οποία επέλεξε να ξεκινήσει, παρατηρώντας πως «αγκαλιάστηκε η προσπάθεια μας από την πρώτη στιγμή στη Ροδόπη». «Θα προσπαθήσουμε όλοι να βάλουμε το λιθαράκι μας μέσα από περιοδείες για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να πάμε μπροστά δίνοντας έμφαση στο Τουρισμό» πρόσθεσε, θέλοντας να δώσει και το στίγμα του τομέα που θα επικεντρωθεί η ίδια. «Η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη» θύμισε για να συμπληρώσει πως «και την κράτησε στην Ευρώπη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τώρα θα κάνουμε το βήμα για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».


Άκης Τσελέντης: «Έχω να παλέψω με έναν άλλο εγκέλαδο για να γκρεμίσουμε το σάπιο κάστρο του Τσίπρα»

Σεισμολόγος ο κ. Άκης Τσελέντης δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει την ομιλία του με μια παρομοίωση από τον επιστημονικό του κλάδο. «Έχω να παλέψω με έναν άλλο εγκέλαδο για να γκρεμίσουμε το σάπιο κάστρο του Τσίπρα» υπογράμμισε ευθύς εξ αρχής για να εξηγήσει πως «δεν μπορώ να δεχθώ χώρες, όπως η Ισπανία η Πορτογαλία και η Σουηδία, που δεν ξέρουν τι είναι Ρίχτερ, να παίρνουν κονδύλια από την ΕΕ για αντισεισμικά έργα. Να βλέπω καταστροφές και να μην γίνεται τίποτα. Να βλέπω την μετανάστευση να προελαύνει. Ποιος θα διεκδικήσει τα πάντα όταν ο Τσίπρας ξεπουλήσει τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί; Ξεπούλησαν την Μακεδονία σε βάρος όλου του λαού. Θέλουμε την Ελλάδα σε άλλη πορεία και άλλο μέλλον».

Νίκος Τσαλικίδης: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσφερε ουσιαστικά στο κόμμα και κέρδισε τον σεβασμό όλων»

Το σερί των υποψήφιων ευρωβουλευτών επί του βήματος «έσπασε» ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ο οποίος στάθηκε στην προσφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο κόμμα υπογραμμίζοντας πως «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσφερε ουσιαστικά στο κόμμα και κέρδισε τον σεβασμό όλων». Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στα τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνοντας πως «κι από εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες θα στηρίξουν ανθρώπους που είναι κοντά στη Θράκη. Σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδειξε το παράδειγμα και το δρόμο για το πώς πρέπει να κινηθούν όλοι οι ευρωβουλευτές». Επίσης υπογράμμισε πως θα πρέπει «να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και η δημιουργία εξωστρέφειας στη περιοχή».

«Ζητώ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δεσμευτεί πως την επόμενη μέρα θα είναι παρών για το βήμα εμπρός που χρειάζεται η περιοχή» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, απερχόμενος από του βήματος.

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Το στοίχημα των φετινών ευρωεκλογών είναι να μπουν στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνθρωποι με όραμα»

 

Τον λόγο έλαβε κατόπιν ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος διαπίστωσε αρχικά ότι «από τα βιογραφικά των υποψηφίων φαίνεται πως η επιλογή της ψηφοφορίας είναι δύσκολη».  «Παλιά γυαλίζε το μάτι μας σχετικά με την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε στη συνέχεια για να αντιτείνει πως «οι οραματιστές που κάποτε μας ενέπνευσαν αντικαταστάθηκαν από δημόσιους υπαλλήλους και ψυχρούς τεχνοκράτες».

«Το στοίχημα των φετινών ευρωεκλογών είναι να μπουν στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνθρωποι με όραμα που το έχει ανάγκη η Ευρώπη και η ανθρωπότητα» υπογράμμισε κλείνοντας.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η δική μας πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία»

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναδρομή στις απαρχές της ελληνικής κρίσης. «Στα τέλη του 2008 ξεκίνησε η κρίση και έφτασε στην Ευρώπη καθώς αυτή δεν είχε μηχανισμούς αντιμετώπισης. Η κρίση προχωρούσε και τον Μάρτιο του 2009. Ο Καραμανλής κάλεσε τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων να τους εξηγήσει την κρίση και ζήτησε εθνική συνεννόηση. Κάτι που δεν έγινε και, αν είχε γίνει, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα και είχαμε πιο ήπια διαχείριση της κρίσης».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαστε διαφορετικοί. Η ΝΔ λέει την αλήθεια και οι πολίτες πρέπει να αξιολογούν καθώς κάποιοι πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα σκίσει τα μνημόνια» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ έστειλε μήνυμα και κατά της αποχής λέγοντας πως «η αποχή είναι πληγή και πρέπει να σταματήσει».
Ο χρισμένος ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ δεν παρέλειψε να στέψει τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ ακριβό τίμημα για την χώρα, η ψήφος στο Τσίπρα» και κάλεσε τους πολίτες «να πιστέψουν την αλήθεια που εκπροσωπούμε εμείς» καθώς «η δική μας πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε ευημερία».

«Εμείς επιβάλλαμε στον κ. Τσίπρα να μείνει στην Ευρώπη» τόνισε στη συνέχεια για να επισημάνει για τα του κόμματος πως «μας ενώνουν αρχές και αξίες και αυτό ήταν που μας κράτησε ορθούς. Η φλόγα του Πυρσού δεν θα σβήσει ποτέ στην καρδιά του νεοδημοκράτη αλλά είναι ζωντανή» ενώ κλείνοντας υπογράμμισε πως «νόημα δεν έχει η σειρά ψηφοφορίας αλλά η συμμετοχή και οι πράξεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.