Βαλεντινα Λαμπροπουλου, μια συγχρονη «αμαζονα» της Κομοτηνης

«Η ιππασία έχει σωματικές απαιτήσεις· δεν καθόμαστε πάνω στο άλογο και εκείνο κάνει όλη την δουλειά»

Η κ. Βαλεντίνα Λαμπροπούλου είναι μία σύγχρονη «αμαζόνα» της Κομοτηνής που καθημερινά στον όμιλο “My Ranch” διδάσκει μαθήματα ιππασίας σε μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για έναν χώρο που προσφέρει τη δυνατότητα για μία πρώτη επαφή με άλογα και πόνυ, μία σύντομη βόλτα ή ακόμα και ολοκληρωμένα μαθήματα τεχνικής. Η ίδια μας ξενάγησε σε αυτόν μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ», μιλώντας για τα οφέλη της ιππασίας στο σώμα και την ψυχή του ανθρώπου, αλλά και την ουσιαστική σχέση ενός αλόγου με τον ιππέα του.
 
Μπορεί σε πολλούς το εν λόγω άθλημα να φαίνεται απλό και εύκολο, η κ. Λαμπροπούλου ωστόσο ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα απαιτητικό σπορ, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις τεχνικές, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι η σωστή καθοδήγηση.Αναφερόμενη κατ’ αρχάς στα οφέλη του, πληροφόρησε πως, σύμφωνα με έρευνες, όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και μια φορά να ανέβουν σε άλογο αναπτύσσουν ένα μοναδικό συναίσθημα ευφορίας και αισθάνονται πιο χαλαροί, χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια και αυτοπεποίθηση.
 

«Για όλους εσάς που αναρωτιέστε, ναι η ιππασία έχει σωματικές απαιτήσεις. Όχι, δεν καθόμαστε πάνω στο άλογο και εκείνο κάνει όλη την δουλειά», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως δεν είναι μόνο οι μύες του σώματος που γυμνάζονται, αλλά επιπλέον η ευλυγισία και τα αντανακλαστικά του ιππέα που εξασκούνται.
 
Θέλοντας να παρακινήσει τους μικρούς εν δυνάμει «ιππευτές» να δοκιμάσουν μία πρώτη επαφή με το άλογο, ξεκαθάρισε πως οι ειδικοί θεωρούν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να έρθει σε επαφή με το άλογο από πολύ μικρή ηλικία. «Πολλοί γονείς που οι ίδιοι έχουν σχέση με την ιππασία ή αγαπούν αυτά τα περήφανα ζώα φέρνουν τα παιδιά τους κοντά στα άλογα ήδη από νήπια. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η ιππασία διαμορφώνει την προσωπικότητα του παιδιού», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Όσο καλύτερα φερθούμε στα άλογα, όσο περισσότερο χρόνο τους αφιερώσουμε, όσο πιο ευγενικά και με σεβασμό τα πλησιάσουμε τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταπόδοση που θα λάβουμε» 

«Αρχικά η επαφή και σταδιακά το δέσιμο του με το άλογο, ένα ζώο πιστό αλλά συγχρόνως ελεύθερο και αγέρωχο έχει πολλά να διδάξει ένα παιδί. Από την ηλικία των επτά ετών μπορεί πλέον να ασχοληθεί συστηματικά με το άθλημα της ιππασίας, με μόνη προϋπόθεση την καλή διάθεση», ολοκλήρωσε,μιλώντας για τη προσωπική της εμπειρία,«είχα την τύχη να είμαι από μικρή ηλικία αμαζόνα. Φυσικά και χρειάστηκε να κάνω θυσίες αλλά όλοι κάνουμε θυσίες για αυτά που αγαπάμε».
 
Μιλώντας για το δέσιμο ενός αλόγου με τον ιππευτή, εκμυστηρεύθηκε ότι «αυτή η σχέση είναι ίσως και ο βασικότερος λόγος για να πάρει κανείς απόφαση να ξεκινήσει ιππασία. Η αγάπη που παίρνουμε από τα συγκεκριμένα ζώα δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα. Είναι διατεθειμένα να γίνουν οι καλύτεροι συμπαίκτες και φίλοι μας». «Όσο καλύτερα τους φερθούμε, όσο περισσότερο χρόνο τους αφιερώσουμε, όσο πιο ευγενικά και με σεβασμό τα πλησιάσουμε τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταπόδοση που θα λάβουμε. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί ιππείς που μπορούν να σας επιβεβαιώσουν πως το συγκεκριμένο συναίσθημα δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο. Δίπλα στο άλογο συναντάμε χαρά, περιπέτεια, ελευθερία, ηρεμία», κατέληξε, καλώντας όλο τον κόσμο – Κομοτηναίους και μη – να «τολμήσουν» αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. 

Ηorse riding club “My Ranch” 

Το Ηorseridingclub “MyRanch” βρίσκεταιστην παλιά οδό Ξάνθης πίσω από το βενζινάδικο Shell. Τα μαθήματα ιππασίας αλλά και οι βόλτες με άλογα και πόνυ πραγματοποιούνται μόνο με ραντεβού και έπειτα από επικοινωνία με την κ. Βαλεντίνα Λαμπροπούλου στο τηλέφωνο 6983167762.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.