«Βαφτισια» με ξεκαρδιστικο γελιο στη σκηνη του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης

Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας ξεδίπλωσαν μια άλλη πτυχή του ταλέντου τους

Μπορεί να φοιτούν σε Μουσικό Σχολείο, όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα ενδιαφέροντά τους περιορίζονται στα διάφορα είδη της μουσικής. Αυτό ισχύει για τους μαθητές της θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας, που την τελευταία τριετία πήραν την πρωτοβουλία να ενώσουν τις δυνάμεις, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους και να κάνουν κυριολεκτικά θαύματα πάνω στη σκηνή του σχολείου. Τις δύο προηγούμενες χρονιές δούλεψαν και παρουσίασαν ισάριθμες παραγωγές μιούζικαλ, που είναι πιο κοντά και στο αντικείμενο της εκπαίδευσής τους. Φέτος αποφάσισαν να ανεβάσουν τον πήχη και να δοκιμαστούν σε ένα πιο απαιτητικό είδος θεάτρου, στην κωμωδία. Αν κρίνει κανείς από το θερμό χειροκρότημα που απέσπασαν στο τέλος της παράστασης την οποία ανέβασαν την περασμένη Κυριακή, οι πολυτάλαντοι μαθητές πέρασαν με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία.
 
Ο τίτλος της παράστασης ήταν «Τα Βαφτίσια» και πρόκειται για τη γνωστή κωμωδία των Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη, που το καλοκαίρι του 2013 είχε έρθει και στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Κάποιοι από τους μαθητές, που είχαν παρακολουθήσει εκείνοι την παράσταση, πρότειναν το ανέβασμά της από τη θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου. Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης ανέλαβε την απόδοση του κειμένου και υπό τις οδηγίες της καθηγήτριάς τους, κ. Σοφίας Ιερωνύμου, τα μέλη της θεατρικής ομάδας επιδόθηκαν σε εντατικές πρόβες στην διάρκεια των τελευταίων μηνών, ώστε να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους και σε γονείς, συγγενείς και φίλους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Κάναμε πρόβες για αρκετούς μήνες κάθε σαββατοκύριακο», εξήγησε η κ. Ιερωνύμου, «ενώ την περίοδο του Πάσχα δεν κάναμε διακοπές αλλά ήμασταν κάθε μέρα εδώ, για αρκετές ώρες, κάνοντας ακόμα και διπλές πρόβες». Η κ. Ιερωνύμου διέκρινε ότι «τα παιδιά έχουν απίστευτο ταλέντο», ενώ χαρακτήρισε χρήσιμο να μπαίνει και το θέατρο στο σχολείο, για να προσφέρει μια εναλλακτική διέξοδο στους μαθητές. «Μακάρι να συνεχίζαμε και του χρόνου», σημείωσε κλείνοντας, αναγνωρίζοντας πάντως ότι αυτό είναι κατά τι δύσκολο, αφού τα παιδιά που συγκροτούν την θεατρική ομάδα θα φοιτούν στην τρίτη λυκείου και θα έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που θα δώσουν.

Ιωακείμ Ιωακειμίδης: Αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του στο θεατρικό σανίδι

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, που ταυτόχρονα επιμελήθηκε τα κείμενα, ευχαρίστησε καταρχήν τους Νίκο Μουτσινά και Τζένη Διαγούπη για την ευγενική παραχώρηση των δικαιωμάτων της παράστασης, ώστε αυτή να ανέβει στη σκηνή του Μουσικού Σχολείου, ενώ έκανε λόγο για μία «τρελή κωμωδία», που, παρά τις απαιτήσεις της, ο ίδιος και οι συμμαθητές του την απόλαυσαν πολύ στη διάρκεια των προβών.
 
Ο Ιωακείμ, αν και είναι μαθητής της δευτέρας τάξης του λυκείου, έχει ήδη κατασταλάξει αναφορικά με το επάγγελμα το οποίο θέλει να ακολουθήσει. Η συμμετοχή του στη θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου δεν ήταν τυχαία, αφού όπως μας γνωστοποίησε, μόλις τελειώσει το λύκειο είναι αποφασισμένος να μετακομίσει στην Αθήνα για να σπουδάσει σε κάποια θεατρική σχολή, με προοπτική να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο στο μέλλον. Το γεγονός ότι ο κλάδος των ηθοποιών βιώνει μια πολύ έντονη κρίση τα τελευταία χρόνια δε φαίνεται να τον πτοεί και να τον αποθαρρύνει. «Είναι ένας δύσκολος χώρος και πράγματι αν δεν το ψάξει κάποιος δε θα προχωρήσει», παραδέχτηκε. Δηλώνοντας ωστόσο εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, εμφανίστηκε αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του.
 
Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του γιατί το σχολείο, στο οποίο φοιτά, προσφέρει όπως διέκρινε πολλές ευκαιρίες σε όσους έχουν κλίση προς το θέατρο και επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργά με το αντικείμενο. «Πρώτα από όλα έχουμε αυτήν την υπέροχη αίθουσα και την καλύτερη σκηνή μουσικού σχολείου σε όλη την Ελλάδα», παρατήρησε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.