Β. Κικιλιας: Ολικο lockdown σε ολη την Ελλαδα

Επιβεβαίωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης ο Υπουργός Υγείας

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα προβούν στις ανάλογες ανκοινώσεις.

Επιπλέον, όσον αφορά τα σχολεία, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά μόνο τα δημοτικά. Ακόμη όμως δεν είναι ξεκάθαρο τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα γυμνάσια.

Σε ερώτηση για το εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή στις 6 Νοεμβρίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι στη διάθεση της κυβέρνησης όλα τα στοιχεία , με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν».


Φωτό: eurokinissi.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.